Gå til hovedindhold
Nyhed

Mød kommunerne på folkemødet 2023

Hvordan konkurrerer vi med Sydkoreas 69 timers arbejdsuge? Er Danmarks økonomi i krise eller ej, og hænger fremtidens behandling af kronikere i en tynd elastik? Det er bare nogle af de spørgsmål, vi stiller, når KL og Komponent slår Kommunernes Telt op på årets folkemøde.

06. jun. 2023
Billede af folkemøde

Indhold

  Der er ikke længe til, at demokratiets folkefest samler politikinteresserede fra nær og fjern, når Folkemødet igen i år indtager Allinge. Det sker den 15.-17. juni, hvor KL, Komponent og en række kommuner har 23 events på programmet.

  I år tager KL på Folkemødet med tre meget forskellige debatter i kufferten. Vi har inviteret nogle af de klogeste på hvert deres område til at tage temperaturen på landets økonomi og til en undersøgelse af, hvordan vi konkurrerer mod Sydkoreas 69 ugers arbejdsuge. Sidst men ikke mindst skal vi også have lidt sved på panden, når vi udfordrer blandt andre Jesper Fisker, der er formand for Sundhedsstrukturkommissionen, med elastiktræning og yogamåtter, når vi sætter fokus på fremtidens behandling af kronikere.

  Udover KL’s egne debatter er der i Kommunernes Telt en lang række andre spændende events for alle os, der har en interesse i kommunalpolitik, det lokale folkestyre og kommunernes kerneopgaver. Billund Kommune sætter eksempelvis leg på dagsorden i en samtale om, hvordan leg er kilden til et bedre arbejdsliv, mens Aarhus Kommune udfordrer mediernes brug af skjult kamera og muldvarper. Og så er der i løbet af ugen både borgmesterbattle i bordfodbold og ungebanko, hvor vi bliver klogere på indsigter og fordomme om de unge medarbejdere.

  Det sker alt sammen i Kommunernes Telt centralt placeret i nærheden af Folkemødehuset og Allinge Røgeri med udsigt til Østersøen på F7.

  Se hele programmet for folkemødet

  Torsdag kl. 16.00: Hænger fremtidens behandling af kronikere i en tynd elastik?

  Kom til elastiktræning og mød fremtidens kronikere

  Mød fremtidens kronikere, der udstyret med elastikker og yogamåtter er vejvisere til fremtidens kronikerbehandling. De er frontløbere i den omstilling af vores sundhedsvæsen, som er bydende nødvendig, hvis sundhedsvæsnet skal håndtere de mange flere kronikere, der kommer i fremtiden – og den store mangel på medarbejdere.

  Men kan de inspirere Jesper Fisker og Sundhedsstrukturkommissionen? Og er borgerne klar til at tage et større ansvar for deres eget forløb?

  De spørgsmål og mange flere vil panelet diskutere, mens de sveder over elastiktræningen. Afsættet for debatten er Hjerteforeningens, Gigtforeningens og KL’s  7 principper for fremtidens kronikerbehandling.

  Debatdeltagere:

  I denne debat kan du møde Mette Bryde Lind, direktør i Gigtforeningen, Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse og formand for Sundhedsstrukturkommissionen, Anne Kaltoft, administrerende direktør for Hjerteforeningen, og Kristian Vendelboe, administrerende direktør i KL.

  Debatten modereres af Ida Thuesen Nielsen, kommunikationschef og vicedirektør i KL, og Christian Harsløf, direktør i KL med ansvar for sundhed, ældreområdet, socialpolitik samt digitalisering og teknologi.

  Fredag kl. 11.00: Sandheden om Danmarks økonomi - er der krise eller ej?

  KL inviterer økonomer til en samtale om, hvad vi skal tro om landets økonomi

  De danske finanser er kernesunde, ja faktisk overholdbare. Danmark skylder ingen penge, og beskæftigelsen har aldrig været højere. De dystre prognoser om recession og økonomisk krise bliver gjort til skamme igen og igen.

  På den anden side taler vi om en velfærdskrise. Kommunerne oplever snævre økonomiske rammer og har svært ved at få enderne til at mødes.

  Hvordan hænger det sammen? KL inviterer til samtale i kommunernes telt om økonomi til fremtidens velfærd. Økonomerne taler og giver svar, som er til at forstå. Man behøver ikke være hverken polit. eller oecon. for at være med her.

  Debatdeltagere:

  I denne debat kan du møde Ulrik Beck, cheføkonom i Kraka, Birthe Larsen, lektor i økonomi på CBS, Lars Andersen, direktør i Arbejdernes Erhvervsråd (AE) og Morten Mandøe, cheføkonom, KL

  Debatten modereres af Casper Schrøder, DR’s økonomikorrespondent.

  Kontakt

  Specialkonsulent og Teamleder

  Stine Mandrup Lund

  Kommunikation

  Telefon: +45 3370 3661

  E-mail: stml@kl.dk