Gå til hovedindhold
Børn og unge
/ Digitalisering

Digitalisering på børne- og ungeområdet

Den teknologiske og digitale udvikling har stor betydning for vores børn og unge i dagtilbud og folkeskolen. Det er en vigtigt del af alle børn og unges dannelse og uddannelse.

Indhold

  Meningsfuld anvendelse af teknologi og digitale redskaber

  Digitalisering på børne- og ungeområdet handler ikke om at være for eller imod it og teknologi. Det handler om, hvordan vi anvender det meningsfuldt, integrerer det i læringsmiljøer, og hvordan vi forbereder børn og unge på morgendagens samfund. Teknologi kan skabe nye muligheder ind i undervisningen, som kan bidrage til en motiverende og varieret skoledag. Det vigtigste er dog, vi er nødt tage højde for den teknologiske og digitale udvikling i arbejdet med at danne og uddanne børn og unge. Der er behov for, at alle børn og unge får indsigt i den teknologiske udvikling og kan tage stilling til og være med til at skabe den virkelighed, de lever i. Vi kan ikke risikere at skabe et a-hold og et b-hold i forhold til den teknologiske og digitale udvikling.

  Der igangsat en række initiativer med fokus på digitalisering i folkeskolen og dagtilbud i regi af den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2016-2020 og den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020, herunder indsatsen It i folkeskolen. Du kan læse mere om de forskellige strategier og initiativer på denne side.

  Sidst opdateret: 19. oktober 2023

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Claus Ortved Melcher

  Børn, Unge & Folkeskole

  Telefon: +45 3370 3673

  E-mail: clom@kl.dk