Gå til hovedindhold
Social

Trivselslinealen

Alle kommuner, der anvender IT fagsystemet DUBU har fra 1. januar 2019 kunne måle udviklingen i trivslen for såvel udsatte børn og unge som børn og unge med handicap.

Indhold

  Hvad er trivselslinealen?

  Trivselslinealen er et fælles fagligt værktøj til resultatdokumentation for til dels at forstå trivsel og udvikling for børn og unge og dels til måling af progression på iværksat støtte og foranstaltninger i form af trivsel.

  Sagsbehandleren måler sin samlede faglige vurdering ud fra de bekymringer og ressourcer barnet/den unge, forældrene, netværket og andre fagpersoner har beskrevet omkring et barn eller en ung. Trivselslinealen er således et skaleringsværktøj til måling af progression før, under og efter den ønskede trivsel og udvikling omkring et barn eller en ung.

  Trivselslinealen er også et dialog- og procesværktøj, hvor sagsbehandleren sammen med barnet/den unge, familie, netværk og på tværs af faggrænser, fælles definerer de bekymringer og ressourcer, vi kan have omkring et barn eller en ung og den trivsel og udvikling, vi ønsker skal ske.

  Trivselslinealen kan også anvendes til at måle barnets udvikling på de 5 lovbestemte områder i § 50 undersøgelsen, opfølgning på handleplanen og på bestemte indikatorer, som kommunen måtte ønske.

  Trivselslinealen er bygget op omkring serviceloven, ICS metoden og handicapudredningsmetoden og bygger på beskyttelses- og risikofaktorer, familie og netværk, barnets alder og forældrenes kompetencer.

  Vejledning

  Hent KL's vejledning til brugen af trivselslinealen via linket nedenfor.