Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse
Folkeskole
Digitalisering og teknologi

Regeringen giver kommunerne den kolde skulder

Regeringen bør tage det mere alvorligt, når kommunerne efterlyser klarere rammer for brugen af digitalisering i det offentlige, lyder det fra KL.

01. jul. 2024

Indhold

  Ikke godt nok.

  Sådan lyder meldingen fra Peter Rahbæk Juel, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, efter at Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet torsdag sendte en pressemeddelelse ud om Chromebook-sagen og det videre arbejde med problemstillingen. 

  ”Jeg kan kun læse svaret fra regeringen på én måde; nemlig at der ikke er den store appetit i regeringen på at gøre noget i denne sag. Det er dybt problematisk. Regeringen giver kommunerne den kolde skulder og vil ikke engang sende os et svar, men lader det gå via medierne. Hvad endnu værre er, så udskyder regeringen bare endnu engang problemet – og så kan vi jo bare vente på, at den næste sag dukker op,” siger Peter Rahbæk Juel.

  Regeringen havde lovet kommunerne at give en melding inden 1. juli på, hvordan man vil arbejde videre med at finde en løsning. Men meldingen fra regeringen peger ikke på nogle løsninger eller veje at gå.

  ”Chromebook-sagen er ikke en enlig svale. I kommunerne og i det offentlige generelt bliver de digitale værktøjer i stigende grad brugt til at løse velfærdsopgaver. Til alt fra undervisningsmidler i folkeskolen til tablets i hjemmeplejen over Office-pakken på rådhusene. Det nytter ikke noget, at vi har en lovgivning, som ikke er fulgt med. Vi vil fortsat insistere på, at regeringen går meget mere konkret ind i arbejdet med at sikre de rammer, der gør, at vi kan bruge de digitale redskaber på en tidssvarende og forsvarlig vis,” siger KL-udvalgsformanden.

  Kontakt

  Pressechef

  Line Oxholm Thomsen

  Kommunikation

  Telefon: +45 3370 3536

  E-mail: lnt@kl.dk