Gå til hovedindhold
Uddannelsesvejledning
Børn og unge

Opsøgende vejledning i den kommunale ungeindsats

Den kommunale ungeindsats (KUI) tilbyder vejledning til unge mellem 15 og 25 år, der ikke er startet på en ungdomsuddannelse eller er i beskæftigelse efter grundskolen. KUI har pligt til at tilbyde ungevejledning og udarbejde en uddannelsesplan for 15-17-årige, der ikke er i uddannelse, beskæftigelse eller anden aktivitet.

Indhold

  Vejledning i KUI

  Det er en lille andel unge på hver årgang, der efter grundskolen har brug for vejledning i regi af KUI. Disse unge kendetegnes ved, at de kæmper med andre udfordringer end deres jævnaldrende. Nogle har brug for en ekstra hånd i ryggen til at vælge uddannelse eller retning i livet, mens andre har brug for hjælp til at fastholde motivationen på en uddannelse eller i et job. 

  Vejledning af unge i regi af KUI følger ikke nødvendigvis et lineært forløb. De unge er meget forskellige steder i livet og har forskellige idéer og tanker om deres uddannelses- og jobmuligheder. De forløb, der tilrettelægges, er karakteriseret ved at være individuelle forløb skræddersyet til den enkelte unge. Vejledning i KUI kan fx være bygget op omkring et fagligt forløb med praktik i en virksomhed, og bl.a. handle om at støtte den unge i at være på en arbejdsplads og opbygge sociale relationer. Vejlederen varetager ofte også en koordinerende rolle, fx ved koordinering på tværs af kommunale områder, typer af lovgivning og eksterne samarbejdspartnere.

  Du kan læse mere om KUI på siden for KUI under beskæftigelse på kl.dk

  Den kommunale ungeindsats (KUI) danner rammen for samarbejde på tværs af kommunens samlede ungeindsats på uddannelses-, beskæftigelses- og socialområdet. I uddannelsesvejledningen i KUI foregår et tæt samarbejde mellem faglighederne på de tre områder for at sikre en helhedsorienteret indsats, der på bedst mulig vis hjælper de unge på vej mod uddannelse og beskæftigelse. 

  Sidst opdateret: 22. april 2024

  Kontakt

  Programleder

  Ursula Dybmose

  Børn, Unge & Folkeskole

  Telefon: +45 3370 3826

  E-mail: udy@kl.dk

  Konsulent

  Claire Stevens-Lekfeldt

  Børn, Unge & Folkeskole

  Telefon: +45 3370 3929

  E-mail: clsl@kl.dk