Gå til hovedindhold
Politik
Økonomi
Nyhed

Kend din kommune - Brug nøgletal i styringen

Kend din kommune samler de vigtigste styringsnøgletal på forskellige sektorområder. For hvert nøgletal kan du se, hvordan din kommune placerer sig i forhold til andre kommuner.

Indhold

  Hvad kan du finde i Kend din kommune?

  Kend din kommune er en af KL’s største nøgletalspublikationer, hvor KL samler de mest relevante styringsnøgletal på de kommunale sektorområder. Publikationen er samtidig en benchmarkingpublikation, hvor kommunerne placeres i forhold til hinanden på udvalgte indikatorer. På den måde har den enkelte kommune mulighed for at følge med, sin egen placering i forhold til de resterende 97, og om de har flyttet sig ift. sidste år.

  Nøgletallene i Kend din kommune kan hjælpe med at tilrettelægge en mere effektiv styring i kommunen. Gennem benchmarking får kommunerne samtidig mulighed for at hente inspiration hos hinanden ift. at identificere potentialer for forbedringer og frigørelse af råderum. Et større økonomisk råderum betyder at der også kommer et større politisk råderum, idet mere luft i budgetterne giver plads til at forfølge politiske prioriteringer.

  Power BI rapporten kræver, at du godkender statistiske cookies fra kl.dk

  Der, hvor det er relevant, er styringsnøgletallene lavet på baggrund af data fra det fælleskommunale ledelsesinformationssystem FLIS. Det sikrer den størst mulige aktualitet i datagrundlaget og giver de kommuner, der er tilmeldt FLIS, mulighed for at nedbryde nøgletallene og lave yderligere analyser.

  Nedenfor findes Kend din Kommune i PDF samt beskrivelser af nøgletallene i 2024-udgaven.

  Sidst opdateret: 5. marts 2024

  Kend din Kommune 2024