Gå til hovedindhold
Social
Handicap

Handicapråd

Alle landets 98 kommuner har pligt til at etablere et handicapråd. De kommunale handicapråds primære mål er at bidrage til, at flere mennesker med handicap opnår lige muligheder og kan leve et liv på lige vilkår med andre borgere i kommunen.

Indhold

  Lige muligheder for alle borgere

  De 98 kommunale handicapråd arbejder lokalt og på alle politikområder for at skabe lige muligheder og vilkår for borgere med handicap.

  Handicaprådet skal rådgive kommunalbestyrelsen i handicappolitiske spørgsmål og formidle synspunkter mellem borgere og kommunalbestyrelsen om alle lokalpolitiske forhold, der vedrører mennesker med handicap.

  Handicaprådet skal forholde sig til generelle og overordnede sager, som vedrører handicappolitiske spørgsmål på tværs af alle opgave- og politikområder i kommunen. Det betyder, at kommunalbestyrelsen skal høre rådet om alle initiativer og forhold, der har betydning for borgere med handicap.

  Ud over dette bør handicaprådet spille en central rolle i forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale handicappolitik.

  'Den gode praksis' – inspiration og vejledning til handicapråd

  Pjecen 'Den gode praksis' giver inspiration og vejledning til de kommunale handicapråd. Den henvender sig både til medlemmer af handicaprådene og til politikere og medarbejdere i kommunerne, der samarbejder med handicaprådene.

  I pjecen sætter fokus på en række emner, som er relevante for handicaprådets arbejde herunder rådets formål og ansvarsområder, rådets sammensætning, samarbejde, konkrete opgaver samt de formelle rammer omkring rådet.

  Herudover giver pjecen inspiration til at håndtere nogle af de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med handicaprådets arbejde og konkrete forslag til, hvordan rådet kan bidrage positivt til kommunale initiativer og beslutninger, der vedrører borgere med handicap.

  Pjecen er udarbejdet i et samarbejde mellem KL og DH og med inddragelse af medlemmer fra kommunale handicapråd og Det Centrale Handicapråd.

  Du finder pjecen i boksen herunder:

  Sidst opdateret: 30. november 2023

  Dokumenter

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Rigmor Lond

  Beskæftigelse, Integration & Socialpolitik

  Telefon: +45 3370 3238

  E-mail: ril@kl.dk