Gå til hovedindhold
Sundhed
Ældre
Børn og unge

Fremtidens forebyggelse

KL kommer i udspillet ’Fremtidens forebyggelse’ med 4 pejlemærker og en række anbefalinger til, hvordan vi i kommunerne går nye skridt og sikrer, at vi som samfund bliver endnu bedre til at fremme sundheden, forebygge sygdom og give danskerne de bedste vilkår for at få et godt, langt og sundt liv.

Ældre end 12 mdr.
Børn i køkkenhave

Indhold

  Invitation til politisk drøftelse

  KL lægger i udspillet 'Fremtiden forebyggelse' op til kommunalpolitiske drøftelser af, hvordan kommunen vil fremme borgenes sundhed. En større prioritering af forebyggelsen er en vigtig del af løsningen på udfordringerne i fremtidens velfærdssamfund og sundhedsvæsen. I kommunerne kan vi gøre en mærkbar forskel ved at arbejde sundhedsfremmende og forebyggende i alle fagområder og have politisk mod til at tage stilling til, hvordan kommunen prioriterer sunde rammer for borgene, bruger viden om effektive forebyggelsesindsatser til at prioritere i indsatserne og fremme mere lighed i sundhed.

  Tæt samspil med lokalsamfund og borgerne

  Udspillet peger også på potentialet ved, at kommunen i højere grad bliver en aktiv medspiller, der sammen med andre aktører i lokalsamfundet og borgerne fremmer lokalt fællesskab og sammenhængskraft. Inddragelse af og samarbejde med civilsamfund og erhvervsliv er i stadig højere grad nødvendigt for at imødekomme udfordringerne i velfærdssamfundet. Ikke blot fordi det kan give ekstra ressourcer i form af ’hænder’, men også fordi samspillet fremmer civilt engagement og tilfører ny viden og løsninger, som kommunerne ikke selv kan skabe. Samtidig har vi som mennesker gavn af at være en del af meningsfulde fællesskaber, som fremmer vores mentale sundhed og trivsel.

  Udspillets 4 pejlemærker 

  1. Prioriter sunde rammer for et bæredygtigt samfund
  2. Styrk fællesskaber for mere trivsel og sammenhængskraft
  3. Invester i børn og unge, de er fremtidens generationer
  4. Differentiér for at skabe mere lighed i sundhed
  Sidst opdateret: 22. maj 2024

  Dokumenter

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Karen Karlsson Eriksen

  Sundhed & Ældre

  Telefon: +45 3370 3859

  E-mail: kae@kl.dk

  Kontorchef

  Hanne Agerbak

  Sundhed & Ældre

  Telefon: +45 3370 3116

  E-mail: hgb@kl.dk