Gå til hovedindhold

KL-nyheder

187 resultater

KL og professionshøjskolerne: Det er tid til at gøre professionsuddannelserne på velfærdsområdet mere attraktive

22. feb. 2024
Debatindlæg
Uddannelse
Arbejdsgiver

Færre unge søger ind på en professionsuddannelse. Med udsigt til markant flere ældre og børn samt stigende forventninger til fremtidens velfærd er der for alvor brug for nytænkning, hvis vi skal sikre flere og dygtigere fagprofessionelle til landets ældrepleje, sociale tilbud, dagtilbud og skoler. Derfor er det afgørende, at regeringens kommende uddannelsesreform bliver både ambitiøs og bred, mener KL og Danske Professionshøjskoler.

Lad os vise det rigtige billede af ældreplejen: God, tryg og værdig

22. feb. 2024
Debatindlæg
Ældre

Det er utrolig vigtigt, at vi som samfund får vist borgerne, hvordan ældreplejen i virkeligheden ser ud. Så få ulykkelige enkeltsager ikke definerer den brede opfattelse af den samlede ældrepleje i Danmark, skriver fungerende udvalgsformand Sisse Marie Welling i dette indlæg.

Overenskomstaftale med BUPL på plads

22. feb. 2024
Nyhed
Overenskomster

KL og BUPL har nu landet en fornyelse af overenskomsten for kommunalt ansatte pædagoger for de næste to år.

Klar opfordring til regeringen: Beredskabsaftalen bør også omfatte de kommunale beredskaber

21. feb. 2024
Beredskab
Klima
Teknik og miljø

Vi står over for en ny virkelighed – men de nuværende beredskabsstrukturer er baseret på et forældet risikobillede. Det kalder på omfattende tilpasninger for at imødekomme den ændrede virkelighed. Det kræver en national indsats, der sikrer et robust beredskab, lyder opfordringen fra KL.

50 mio. kroner fra Nordea-Fonden sikrer nationalt netværk af naturstier

19. feb. 2024
Pressemeddelelse
Vand og natur

Med 50 mio. kroner i støtte fra Nordea-fonden er der banet vej for det storstilede projekt ”Danmarks Naturstier – en omvej værd”. Med et samlet budget på op mod 130 mio. kroner skal projektet styrke både eksisterende og nye rekreative og naturnære ruter i et netværk på tværs af landet.

Nyt overenskomstforlig for en halv million kommunalt ansatte på plads

17. feb. 2024
Pressemeddelelse
Overenskomster

Forhandlingsfællesskabet og KL har indgået forlig om fornyelsen af de generelle overenskomster på det kommunale område. Der er tale om et ansvarligt forlig, som samtidig understøtter attraktive kommunale arbejdspladser, understreger KL’s forhandlere.