Gå til hovedindhold
Analyser
Analyser: Social, sundhed og ældre
Sundhed

Hver femte ikke-vestlig efterkommer er overvægtig ved skolestart

Hvert 8. barn er overvægtig ved skolestart. Særlig hyppig er overvægt blandt børnene af ikke-vestlige indvandrere, hvor hele 21 pct. er overvægtige ved skolestart. I analyserne undersøges bl.a. kønsforskelle, betydningen af forældres uddannelse samt øvrige familieforhold.

01. okt. 2018
Ældre end 12 mdr.
 • Læs op

Indhold

  Analysens hovedkonklusioner:

  • Hvert 8. barn i 0./1. klasse er overvægtig eller svært overvægtig.
  • Flere piger (14 pct.) end drenge (10 pct.) er overvægtige eller svært overvægtige ved skolestart.
  • Der er en større forekomst af overvægt blandt indvandrere og børn af indvandrere end blandt børn med dansk oprindelse. Især børn af ikkevestlige indvandrere er i højere grad overvægtige, hvor godt hvert 5. barn er overvægtig eller svært overvægtig.
  • Forekomsten af overvægt hos børn, der kun bor med én forældre (eller ingen af forældrene), er større end hos børn, der bor med begge forældre. Fx er ca. 15 pct. af børnene der bor med en enlig forælder overvægtig, mens den gælder ca. 10 pct. af de børn, der bor med begge forældre.
  • Mens det er over 20 pct. af børn af forældre med grundskolen som højest fuldførte uddannelse der er overvægtig eller svært overvægtig, gælder de under 10 pct. af de børn, hvis forældre har en (kort, mellem, lang) videregående uddannelse.
  • Der er udtalte kommuneforskelle ift. andelen af overvægtige børne i 0./1. klasse. Mens andelen er over 15 pct. i de fem kommuner med størst andel overvægtige indskolingsbørn, så er det ’kun’ omkring 7-8 pct. i de fem kommuner med mindst andel overvægtige børn.

  Dokumenter

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Signe Frees Nissen

  Analyse & Makro

  Telefon: +45 3370 3447

  E-mail: sifn@kl.dk