Gå til hovedindhold

1. møde: Kommunernes It-Arkitekturråd har taget arbejdshandskerne på

Rådets 1. ordinære og konstituerende møde blev startskuddet til de kommende års arbejde med fælles it-arkitekturstyring for kommunerne. Læs om de første opgaver, valg af formand og referat af mødet her.

07. mar. 2012
Ældre end 12 mdr.

Indhold

  Kommunernes It-Arkitekturråd blev oprettet i november 2011, men i marts 2012 holdt de 1. ordinære og konstituerende møde. Overordnet er opgaven klar – vi skal realisere 5 arkitekturmål for kommunerne. Arbejdet med at omsætte målene til praksis er allerede i fuld gang.

  Blandt de mange emner på mødet var behandlingen af arbejdet med konkretisering af rammearkitekturen for ydelser. Arbejdet skal udmøntes i en række konkrete støttesystemer, som bl.a. skal anvendes til at understøtte udbuddene på monopolområdet. It-Arkitekturrådet udtrykte stor opbakning til retningen i arbejdet og vil følge det videre frem.

  De 5 arkitekturmål gælder bredt for det kommunale landskab. For at omsætte målene til praksis igangsatte rådet et arbejde med at udarbejde et sæt fælleskommunale arkitekturprincipper. Principperne skal omsættes til krav i en skabelon for en kravspecifikation, som kan anvendes bredt i kommunerne.

  Læs mere:

  • Du finder referat og alt mødemateriale nedenfor.
  • Rådet har valgt Allan Bager, der til daglig er digitaliseringschef i Odense Kommune som formand.
   Læs interview med Allan både på Computerworld
  • Medlemmerne af rådet skriver løbende blogindlæg på rådets fælles blog. Følg med på kl.dk/raadetsblog (nu afpubliceret)