Gå til hovedindhold

Gentænk velfærden - Kommunernes digitaliseringspolitik

Introduktion til Gentænk velfærden

Digitalisering og teknologi

Manglen på arbejdskraft vil i de kommende år sætte velfærdsniveauet under alvorligt pres, hvis kommunerne ikke gentænker og bruger teknologi til at udvikle velfærden. Det er hovedbudskabet i Kommunernes digitaliseringspolitik – ’Gentænk velfærden’.

01 / Gentænk velfærden

Digitalisering og teknologi
Velfærd

I kommunerne skal vi gentænke alle velfærdsopgaver, så vi kan frigive hænder til den velfærd, der kræver menneskelig omsorg. Trivielle arbejdsprocesser skal automatiseres, og banebrydende teknologier, der har potentiale til at løfte velfærden for borgeren, skal afprøves.

02 / Bedre service

Digitalisering og teknologi

Fremtidens services til borgerne skal tænkes og bygges digitalt på alle de områder, hvor det giver borgerne og kommunen et lettere og mere fleksibelt møde.

03 / Alle skal kunne være med

Digitalisering og teknologi
Velfærd

Ingen borgere skal hægtes af i den digitale velfærd: Digitale services skal designes, så alle kan bruge dem – uanset forudsætninger. Menneskers forskelligheder skal tænkes ind, allerede når løsningerne er på tegnebrættet. De borgere, der ikke kan begå sig digitalt, skal stadig opleve en god service.

04 / Tryghed for borgerne

Digitalisering og teknologi
Databeskyttelse

Tilliden fra borgerne er afgørende, når velfærden og kontakten med kommunen bliver mere digital. Den tillid skal vi sikre ved gennemsigtighed og en etisk tilgang til brugen af borgernes data. Sikkerheden i de offentlige it-systemer skal samtidig være et konstant fokuspunkt.

05 / Brug det, der virker

Digitalisering og teknologi

Vi skal genbruge, dele og kopiere de digitale løsninger, der allerede giver værdi i kommunerne. Ved bedre vidensdeling og fælles hjælp kan vi undgå at genopfinde den dybe tallerken og i stedet høste gevinsterne fra modne teknologier og systemer, vi allerede har i brug.