Gå til hovedindhold
Nyhed
Børn og unge
Dagtilbud

Sammenhænge mellem ledelse og udvikling af kvalitet i dagtilbud

KL afholder den årige Dagtilbudskonference den 29. maj 2024 i Odeon i Odense, hvor vi blandt andet zoomer ind på de ledelsesmæssige greb i udviklingen af kvalitet i dagtilbud. Kom og hør lektor Anne Mette Møller og børn- og ungedirektør i Kalundborg Kommune, Michael Gravesen, fortælle om faglig ledelse og sammenhængen mellem frisættelse of ledelsesroller.

27. feb. 2024
Børn der leger med blade fra naturen

Indhold

  Faglig ledelse som vej til faglig kvalitet

  Hvordan kan faglig ledelse bidrage til at understøtte og udvikle den faglige kvalitet i dagtilbud? Det spørgsmål bliver omdrejningspunktet, når lektor ved Copenhagen Business School, Anne Mette Møller holder det første oplæg på KL’s Dagtilbudskonference 2024.

  Sammen med Caroline Grøn, lektor ved Aarhus Universitet, har Anne Mette Møller undersøgt, hvordan undersøgt, hvordan faglig ledelse kan forstås som en relationel ledelsesadfærd, der er rettet mod at aktivere faglig viden og normer og udvikle stærke faglige fællesskaber. Formålet er at sikre bevidste og fagligt funderede prioriteringer, understøtte håndteringen af følelsesmæssige belastninger og kvalificere personalets faglige dømmekraft. Den faglige kvalitet skal være et kollektivt anliggende. Det kræver blandt andet, at alle relevante former for viden bringes i spil i praksis. Det vil Anne Mette Møller fortælle mere om i hendes oplæg, og herunder sætte fokus på, hvordan forvaltningen kan understøtte udøvelsen af faglig ledelse i praksis.

  Frisættelse og nye ledelsesroller

  Der er er politiske ambitioner om ”frisættelse” af både dagtilbuddene og øvrige velfærdsområder. Det betyder ændringer hos forvaltning og ledere. På dette års Dagtilbudskonference vil børn- og ungedirektør i Kalundborg Kommune, Michael Gravesen, give et indblik i, hvordan Kalundborg Kommune gennem de sidste fire år har arbejdet med det øget ledelsesansvar og handlerum i kommunens dagtilbud.  I sit oplæg vil have bl.a. fortælle om, hvordan det har medført at ledere, medarbejdere og forældre i børnehusene får en ny rolle med et endnu større ansvar, og hvordan forvaltningen har skulle etablere en ny struktur, så inden er står alene med ansvaret for kvaliteten i kommunens dagtilbud. 

  Anne Mette Møller og Michael Gravesen sætter fokus på den faglige ledelsesopgave og meget mere på KL’s Dagtilbudskonference 2024.

  Læs mere om KL’s Dagtilbudskonference 2024 ved at tilgå tilmeldingssiden, hvor du både kan tilmelde dig konference og læse mere om programmet:

  Dagtilbudskonference 2024

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Jette Kyhl

  Børn, Unge & Folkeskole

  Telefon: +45 3370 3776

  E-mail: jeky@kl.dk

  Konsulent

  Frederikke Magdalene Fink Skov

  Børn, Unge & Folkeskole

  Telefon: +45 3370 3708

  E-mail: fmfs@kl.dk

  Student

  Camilla Heering Elong

  Børn, Unge & Folkeskole

  Telefon: +45 3370 3520

  E-mail: cael@kl.dk