Gå til hovedindhold
Børn og unge
Dagtilbud

Erfaringsnetværket for privatinstitutioner og private pasningsordninger 2024 er nu åben for nye tilmeldinger

I KL’s erfaringsnetværk for privatinstitutioner og private pasningsordninger får du mulighed for at sparre og erfaringsudveksle med medarbejdere fra andre kommuner, som til daglig arbejder med privatinstitutioner og private pasningsordninger. Hvis du allerede er tilmeldt netværket, så skal du ikke tilmelde dig ved denne tilmelding.

23. jan. 2024

Indhold

    Erfaringsnetværket for privatinstitutioner og private pasningsordninger

    Erfaringsnetværket for privatinstitutioner og private pasningsordninger fortsætter i 2024. Til møderne stilles der skarpt på aktuelle emner og problemstillinger, som berører arbejdet med privatinstitutioner og private pasningsordninger. Møderne består af oplæg fra forskere, kommuner og praktikere. Møderne giver samtidig anledning til at erfaringsudveksle med andre kommuner, der deltager i netværket. På nuværende tidspunkt er der allerede 28 kommuner med i netværket. 

    Netværksmøderne har blandt andet haft fokus på kvalitetsudvikling i private institutioner og private pasningsordninger, hvor cand.pæd.psyk og indehaver af RELATE.NU, Susanne Skaaning, har holdt oplæg og faciliteret gruppedrøftelser. Derudover har netværket tidligere sat fokus på tilsyn, hvor Stine Elverkilde har belyst krav og eksempler på praksis i forhold til forberedelse af tilsyn, herunder anvendelse af data, observationer og dialog i tilsynet. Emnerne på netværksmøderne har, udover tilsyn, blandt andet været godkendelseskriterier, deltidspladser/fuldtidspladser, fysiske rammer samt juridiske principper og sagsbehandling. Derudover griber netværket fat i de dilemmaer, som kommunerne oplever i arbejdet med privatinstitutioner og private pasningsordninger, hvor der eksempelvis tidligere er blevet drøftet ventelister, udendørsområder og mere.

    Om netværket 

    Erfaringsnetværket er for alle, der til daglig arbejder med privatinstitutioner eller private pasningsordninger. Der afholdes to fysiske netværksmøder i løbet af 2024. Det første netværksmøde afholdes onsdag den 24. april i KL-huset. Det andet netværksmøde afholdes den 02. oktober på Comwell Aarhus. Netværksmøderne vil sætte fokus på de væsentligste temaer i det kommunale arbejde med privatinstitutioner og private pasningsordninger.

    Tilmelding

    Ønsker I at deltage 1-2 personer fra samme kommune, er prisen 6.500 kroner eksklusive moms.

    Ønsker I at deltage 3-4 personer fra samme kommune, er prisen 8.500 kroner eksklusive moms.

    Sidst opdateret: 1. februar 2024

    Kontakt

    Specialkonsulent

    Jette Kyhl

    Børn, Unge & Folkeskole

    Telefon: +45 3370 3776

    E-mail: jeky@kl.dk

    Specialkonsulent

    Aleksandra Raaschou Beck

    Børn, Unge & Folkeskole

    Telefon: +45 3370 3469

    E-mail: arbe@kl.dk

    Student

    Camilla Heering Elong

    Børn, Unge & Folkeskole

    Telefon: +45 3370 3520

    E-mail: cael@kl.dk