Gå til hovedindhold
Digitalisering og teknologi
Nyhed

Fuld fokus på webtilgængelighed

Webtilgængelighed er helt afgørende for at alle borgere kan tilgå og bruge kommunernes hjemmesider og digitale services – og det er et krav, at alle kommuner bliver webtilgængelige inden den 1. juli 2023.

03. maj 2023
Ældre end 12 mdr.

Indhold

  Hvad er webtilgængelighed?

  Webtilgængelighed handler om at gøre det muligt for alle borgere at bruge digitale løsninger, herunder websteder, mobile applikationer, PDF-dokumenter og selvbetjeningsløsninger, fra kommuner, stat, myndigheder og andre offentlige institutioner. Det er derfor vigtigt at sikre, at alt det digitale indhold er tilgængeligt for alle, uanset eventuel funktionsnedsættelse eller handicap.

  Læs mere om webtilgængelighed på KL´s Videncenter

  Hvad skal kommunerne være klar med senest 1. juli i år?

  Fra 1. juli 2023 gælder det, at indhold, som udvikles, finansieres eller er under kontrol af en offentlig myndighed, er omfattet af kravene i loven, uanset om indholdet indgår på et offentligt organs egne websteder og mobilapplikationer, eller om det indgår på et andet offentligt organs websteder.

  Læs om webtilgængelighedsloven på KL´s Videncenter

  Temadag om webtilgængelighed

  KL afholder den 26. september 2023 en temadag om webtilgængelighed, hvor deltagerne bliver introduceret til de overordnede principper og teknikker for webtilgængelighed, og lære, hvordan man kan gøre webtilgængelighed til en naturlig del af kommunens udviklingsproces. Man får også mulighed for at dele erfaringer og bedste praksis med andre kommunikations- og webudviklingskonsulenter og høre Danske Handicaporganisationer og Socialstyrelsens perspektiv på webtilgængelighed samt ser eksempler på, hvad der giver høj værdi for målgruppen.