Gå til hovedindhold
Nyhed
Børn og unge
Folkeskole

Stadig ledige pladser til KL og STUK’s netværk for kommunale læsekonsulenter den 10. juni 2024

KL og STUK afholder netværksmøde for kommunale læsekonsulenter mandag den 10. juni 2024, klokken 9.30-16.00 på Comwell Aarhus. På netværksdagen sættes der fokus på æstetiske læreprocesser i arbejdet med at udvikle elevernes kommunikative kompetencer om formiddagen, og om eftermiddagen sættes der fokus på tale-til-tekst.

30. apr. 2024

Indhold

    KL og STUK’s netværk for kommunale læsekonsulenter den 10. juni 2024

    Dagen indledes med et oplæg fra Nina Berg Gøttsche, Hanne Pedersen og Anne-Marie Kirstine Sølling Kristensen fra VIA UC. Oplægget vil handle om projektet ”Same, same but different”, hvor fire 4.-klasser deltager i æstetiske læreprocesser med henblik på at udvikle deres kommunikative kompetencer. I oplægget præsenteres nogle af de væsentligste opdagelser fra projektet, og derudover vil oplægget give deltagerne mulighed for selv at gøre sig erfaringer med æstetiske læreprocesser. Hav derfor gerne en opladet mobiltelefon med. 

    Dagens andet oplæg er fra Nina Berg Gøttsche, Annemette Stoklund og Birgitte Hougaard Bønding, som vil give et indblik i Projekt Textperformers, hvor der er blevet undersøgt, hvad der kendetegner skriveprocessen, når den foregår med tale til tekst. I forlængelse heraf vil deltagerne blive præsenteret for didaktiske greb og overvejelser vedrørende tale til tekst som primær strategi, så elever i skriftsprogsvanskeligheder bliver i stand til at skrive kvalificerede tekster med stemmen. Det vil ske igennem konkrete materialer og arbejdsmanualer, som kan bruges i almenundervisningen.

    Tilmeld dig netværksdagen

    Kontakt

    Konsulent

    Kasper Nordborg Kiær

    Børn, Unge & Folkeskole

    Telefon: +45 3370 3366

    E-mail: kank@kl.dk

    Student

    Camilla Heering Elong

    Børn, Unge & Folkeskole

    Telefon: +45 3370 3520

    E-mail: cael@kl.dk