Gå til hovedindhold
Nyhed
Børn og unge
Dagtilbud

Politisk ledelse på børne- og folkeskoleområdet: Sparringsrum for udvalgsformænd

Arbejdet med at sikre de bedste rammer for vores børn og unge er noget af det vigtigste. Men området er fyldt med udfordringer, og den politiske ledelsesrolle er under forandring. KL og Komponent giver derfor mulighed for at være en del af et sparringsrum for udvalgsformænd på børne- og ungeområdet med fokus erfaringsudveksling, kompetenceudvikling, ekspertoplæg og meget mere.

01. maj 2024

Indhold

    Børne- og ungeområdet er kommet højt på den politiske dagsorden - både nationalt og kommunalt. Det er positivt. Men det stiller også store krav til den politiske ledelsesrolle i kommunerne – og til formandskabet i de enkelte fagudvalg. 

    KL og Komponent har derfor lanceret et nyt sparringsrum for udvalgsformænd. Her samles udvalgsformænd på tværs af kommuner, som har ambitioner om at styrke udvalgets arbejde og udvikle udvalgets arbejde med de store forandringer i kommunerne og rolle som aktør i det lokale demokrati. Sparringsrummet giver mulighed for at kompetenceudvikling i politisk ledelse gennem sparring og fællesskab, men også her og nu mulighed for at bidrage til at styrke de daglige politiske processer i jeres kommune.  

    Gennem tre dage sætter vi fokus på tre dagsordener, som særligt optager børne- og ungeområdet:

    • Den politiske ledelse mod trivsel og fællesskaber. Hvordan kan vi arbejde med den stigende udfordring med trivsel på tværs af dagtilbuds- og skoleområdet.
    • Den politiske ledelse mod frisættelse og faglig ledelse. Hvordan kan vi arbejde på nye måder med at sætte retning og sikre den afgørende faglige ledelse i tiden med fokus på mindre detailstyring og mere frisættelse?
    • Politisk ledelse mod involvering af civilsamfundet på børne- og ungeområdet. Hvordan kan vi arbejde med civilsamfundet som aktør i velfærdsdagsordenen, og hvad stiller det af spørgsmål til inddragelse, ledelse og demokrati? 

    Dagene vil byde på erfaringsudvikling på tværs af kommunerne, ekspertoplæg, forstyrrelser og inspiration til det kommende arbejde. 
    Formålet med sparringsrummet er, at du som udvalgsformand får mulighed for at deltage i faciliterede dialoger med andre udvalgsformænd på dit område på tværs af kommunerne. Som deltager vil du også have rig mulighed for at bidrage aktivt til udformningen af dagsordenen for hver session, så indholdet bliver relevant for netop dig som deltager.


    Læs meget mere om sparringsrummet og tilmelding her

    Kontakt

    Specialkonsulent

    Aleksandra Raaschou Beck

    Børn, Unge & Folkeskole

    Telefon: +45 3370 3469

    E-mail: arbe@kl.dk