Gå til hovedindhold
Dagtilbud
Børn og unge

Den faglige ledelsesopgave i hele styringskæden - Temadage om styrket tilsyn i dagtilbud

Caroline Howard Grøn, der er lektor ved Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet holder den 2. november oplæg om den faglige ledelsesmæssige opgave i kvalitetsudvikling af dagtilbud.

20. okt. 2023

Indhold

  Temadage om styrket tilsyn i dagtilbud

  Resultaterne fra den første nationale kvalitetsundersøgelse i dagtilbud fra foråret 2023 viste, at der flere steder er en utilstrækkelig kvalitet i vuggestuer og dagpleje. KL afholder to temadage med fokus på styrket tilsyn i dagtilbud.

  Igennem tilsynet får kommuner og dagtilbud indsigt i kvaliteten. Men det springende punkt er, hvordan den indsigt reelt kan blive afsæt for forbedring af kvaliteten. Hvordan kan tilsyn i dagtilbud bruges til at arbejde med den faglige kvalitet? Og hvilke krav det stiller til ledere i dagtilbud og i forvaltningen? Det er nogle af de spørgsmål som Caroline Howard Grøn vil gøre deltagerne klogere på den 2. november, hvor hun holder oplæg i KL-Huset:

  ”Jeg glæder mig til at holde oplæg om den faglige ledelsesopgave og til dialogen med deltagerne fra kommunerne. Jeg har arbejdet med faglig ledelse af dagtilbud i mange år, men den nye kvalitetsundersøgelse viser jo, at det er et område, som har stor relevans at investere tid og energi i.” udtaler Caroline Howard Grøn.

  Tilsyn og udvikling af kvaliteten

  Opfølgningen på tilsyn stiller krav til ledelsen – både i det enkelte dagtilbud og i forvaltningen. Når indsigt fra tilsyn skal give afsæt for udvikling af kvaliteten, skal dagtilbudslederen sætte en faglig retning og opbygge en stærk evalueringskultur. Ligeledes skal forvaltningen kunne yde den nødvendige faglige- og ledelsesmæssige understøttelse af den lokale ledelse og medarbejdere.

  ”Hvis tilsynet skal gøre en reel forskel for kvaliteten, skal resultaterne omsættes til hverdag i det enkelte dagtilbud. Det er en ledelsesopgave, at skabe en kultur, hvor medarbejdere og leder løbende taler om fagligheden. Men lederne kan ikke gøre det alene, det kræver opbakning fra både forvaltning og det politiske niveau, og det kræver også at tilsynet formidles på en måde, så det opleves meningsfyldt blandt ledere og medarbejdere.” udtaler Caroline Howard Grøn.

  Tilmelding

  Du kan tilmelde dig temadagen om styrket tilsyn den 2. november 2023 på nedenstående link.

  Tilmelding København 

  Temadagen afholdes i KL-huset i København torsdag den 2. november i tidsrummet 9.30-16.00. 

  Du kan tilmelde dig temadagen om styrket tilsyn i København på vores tilmeldingsside. 

  KL afholder en tilsvarende temadag mandag den 30. oktober 2023 i Aarhus. Her vil Persille Schwartz, der er chefkonsulent og teamleder i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet holde oplægget om den faglige ledelsesopgave.

  Tilmelding Aarhus 

  Temadagen afholdes på Comwell i Aarhus mandag den 30. oktober i tidsrummet 9.30-16.00. 

  Du kan tilmelde dig temadagen om styrket tilsyn i Aarhus på vores tilmeldingsside 

  Sidst opdateret: 25. oktober 2023

  Kontakt

  Konsulent

  Søren Hoby Andersen

  Børn, Unge & Folkeskole

  Telefon: +45 3370 3284

  E-mail: soha@kl.dk

  Specialkonsulent

  Jette Kyhl

  Børn, Unge & Folkeskole

  Telefon: +45 3370 3776

  E-mail: jeky@kl.dk