Gå til hovedindhold
Nyhed
Social
Beskæftigelse

Hør Noemi Katznelson og Anne Görlich på KL’s Ungetræf 24: Aktuelle samfundsmæssige udviklinger skaber ny udsathed for unge

Noemi Katznelson og Anne Görlich besøger hovedscenen på Ungetræf 24. Her fortæller de om deres forskning om, hvordan nye samfundsmæssige rammer og vilkår har skabt en ny udsathed blandt unge.

08. maj 2024

Indhold

  Noemi Katznelson og Anne Görlich fra Center for Ungdomsforskning kommer og udfolder deres forskning og spørger, hvad der er på færde med de unge på kanten af uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet, som synes at kæmpe med stadig flere udfordringer. De kommer til at tegne et billede af nogle samfundsmæssige tendenser og forandrede måder at forstå udsathed på blandt unge i dag. 

  Noemi Katznelson og Anne Görlich har gennem mange år forsket i bl.a. unges mistrivsel, deres udsathed og deres møde med uddannelsessystemet. Sammen har de for nylig forsket i måden, hvorpå nyere tids sociale forandringer ændrer rammerne for unge og deres trivsel. Sociallivets høje tempo, øget psykologisering og den måde menneskelig værdi måles i præstationer bidrager alt sammen til at skabe en ny type af udsathed blandt unge. Mødet med de unge på kanten af samfundet skal afspejle de unges sociale grundvilkår, og derfor er det vigtigt at forstå, hvad der er på spil, hvis mistrivsel skal forebygges og de unge skal tilbydes den bedst mulige vej ind i de vigtige uddannelses- og jobfællesskaber.

  Kom med til Ungetræf 24, hvor vi sammen med Noemi Katznelson og Anne Görlich forsøger at forstå den nye udsathed blandt unge i lyset af aktuelle samfundsmæssige forandringer. 

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Ellen Sveistrup Dahl

  Beskæftigelse, Integration & Socialpolitik

  Telefon: +45 3370 3555

  E-mail: esda@kl.dk