Gå til hovedindhold
Nyhed
Arrangement
Beskæftigelse

43.000 unge uden uddannelse og job – sammen lykkes vi

Kom med på Ungetræf 24, hvor vi sammen sætter fokus på at hjælpe de unge ud i uddannelses- og jobfælleskaber.

15. maj 2024

Indhold

  Det er stadig muligt at tilmelde sig KL’s Ungetræf 24, hvor vi sætter fokus på de 43.000 unge uden job og uddannelse. Der vil være spændende oplæg og fælles drøftelser om, hvordan vi bedst muligt møder de unge, og hjælper dem videre i uddannelses- og jobfællesskaberne.

  Bl.a. kommer Noemi Katznelson og Anne Gørlich fra Center for Ungdomsforskning og udfolder deres forskning og spørger, hvad der er på færde med de unge på kanten af uddannelsessystemet og arbejdsmarked, som synes at kæmpe med stadig flere udfordringer. De vil tegne et billede af nogle samfundsmæssige tendenser og forandrede måder at forstå udsathed på blandt unge i dag. 

  Per B. Christensen fra FGU-rejseholdet vil fortælle om rejseholdets arbejde og foreløbige observationer på samarbejdet mellem FGU’erne og kommunerne. Deltagerne på KL’s Ungetræf inviteres til dialog med Per B. Christensen, så han kan få input til rejseholdets arbejde.

  Og så inviteres  unge med, så de kan give et indblik i deres oplevelse af at stå udenfor, og hvad der hjælper dem godt på vej   

  Der vil også være konkrete kommunale eksempler i  fire sessioner, hvor kommuner fortæller om de gode erfaringer de har med bl.a. IPS Ung, den nye STU-lovgivning og samarbejdet i overgangen til uddannelse og job.

  Dét og mange flere spændende oplæg kan opleves på Ungetræf 24!

  Hvis du endnu ikke har fået tilmeldt dig, kan du gøre det på linket – her kan du også læse meget mere om hele dagens program: 

   Ungetræf 2024 (kl.dk)

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Ellen Sveistrup Dahl

  Beskæftigelse, Integration & Socialpolitik

  Telefon: +45 3370 3555

  E-mail: esda@kl.dk