Gå til hovedindhold
Nyhed
Tema
Beskæftigelse

Beskæftigelse

På beskæftigelsesområdet er der brug for en nærhedsreform, som tager et grundlæggende opgør med en alt for centralt styret og regeldomineret indsats. Der er brug for mere plads til faglighed og tillid til det, der burde være kernen: At kommunerne altid tager udgangspunkt i borgernes og virksomhedernes behov og forudsætninger.

24. sep. 2020
Ældre end 12 mdr.

Indhold

    En nærhedsreform skal bygge på tillid og på, at alle ønsker at komme i arbejde. Langt de fleste klarer det selv. Ressourcerne skal bruges til at gøre en forskel for borgere og virksomheder. Udsatte borgere med komplekse udfordringer skal mødes med en helhedsorienteret og koordineret indsats.

    Der er en række erfaringer fra coronanedlukningen, som er meget relevante at inddrage i en nærhedsreform på beskæftigelsesområdet. Først og fremmest, at den aktive beskæftigelsesindsats fortsatte, da jobcentrene blev lukket ned, og beskæftigelsesloven suspenderet. Jobcentrene holdt kontakt med alle målgrupper, og langt de fleste borgere sagde frivilligt ja til at deltage. Og det helt uden den statslige styring og kontrol, som ellers er kendetegnet for området.

    KL foreslår, at vi bruger 2021 til en modernisering af hele beskæftigelsesområdet. KL vil præsentere en række forslag hertil.

    Læs om KL's forslag til bedre muligheder for en fleksibel og helhedsorienteret indsats, og tryghed om borgernes økonomi.