Gå til hovedindhold
Nyhed
Teknik og miljø

Temadag d. 29. februar om kommunernes fremtidige rolle på affaldsområdet

KL holder torsdag den 29. februar 2024 en temadag, hvor kommunerne får mulighed for at udveksle tanker og erfaringer særlig i forhold til, hvordan kommunens mulighed for indsigt og styring af den daglige drift af affaldsområdet bliver påvirket.

20. feb. 2024

Indhold

  I august 2022 blev der indgået en bred politisk aftale om selskabsgørelse af de kommunale selskabsydelser. Det betyder, at affaldsydelserne skal rykke ud af den kommunale forvaltning og over i et selskab. Hvordan det skal ske hvilke specifikke krav, der vil blive stillet, ved vi endnu ikke. Lovgivningen er nemlig ikke fremsat endnu, men kommunalbestyrelser og kommunale administrationer gør sig en række overvejelser.

  KL holder torsdag den 29. februar 2024 en temadag, hvor kommunerne får mulighed for at udveksle tanker og erfaringer særlig i forhold til, hvordan kommunens mulighed for indsigt og styring af den daglige drift af affaldsområdet bliver påvirket. Energistyrelsen vil deltage med tankerne bag selskabsgørelsen og den videre proces, ligesom vi har fået professor Carsten Greve til at bidrage med oplæg om mulighederne for styring. Men først og fremmest bliver der mulighed for kommunerne for at dele tanker og erfaringer. Derfor er temadagen også målrettet de kommunale deltagere og ikke affaldsselskaberne.

  Temadagen holdes i KL-Huset, København og der er rabat til deltagere, der tillige er medlemmer af KL’s affaldsnetværk. Tilmeldingsfrist fredag den 23. februar 2024 kl. 12.00.  

  Se program, praktik og tilmelding

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Julie Bülow Appelqvist

  Klima & Tværkommunalt Samarbejde

  Telefon: +45 3370 3294

  E-mail: jbap@kl.dk