Gå til hovedindhold
Nyhed
Teknik og miljø
Klima

Indstil din Kommune til KL's Klimapris 2024

Vi er glade for at meddele, at du er muligt at indstille til KL's Klimapris 2024. Klimaprisen spiller en central rolle ved KL's Klima & Miljø Topmøde 2024 og hylder kommuner, der har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme den grønne omstilling og bæredygtige løsninger i Danmark. Dette bliver den tredje uddeling af Klimaprisen, og ceremonien finder sted den 11. - 12. april 2024 i København.

14. nov. 2023
KL's Klimapris

Indhold

  Hvad handler KL's Klimapris om?

  KL's Klimapris tildeles en kommune, der har vist en imponerende indsats inden for klimaområdet, med potentiale for spredning og læring. Prismodtageren skal have udviklet innovative og bæredygtige løsninger, der adresserer både klimakrisen og natur- og biodiversitetskrisen. Nytænkning og kreativitet er nøgleelementer for at inspirere til grøn omstilling og vægtes i vurdering af indstillingerne.

  Indstil din kommune til KL's Klimapris

  Er din kommune aktivt involveret i klimaarbejde og har gennemført særlige tiltag for at fremme den grønne omstilling? Så bør I overveje at indstille jeres klimaindsats til KL's Klimapris 2024! Dette er en enestående mulighed for at få anerkendelse for jeres hårde arbejde og samtidig inspirere andre kommuner til at følge jeres eksempel. Alle relevante indstillinger vil blive gjort tilgængelige på KL´s hjemmeside.

  Sådan indstiller du jeres kommunes indsats:

  For at indstille din klimaindsats til KL's Klimapris, skal din indstilling være modtaget senest den 22. januar 2024. 

  Du skal udfylde formularen og indstille din kommunes klimaindsats via denne indstillingsside: Klimaprisen

  Opfordring til kommunerne:

  KL opfordrer alle danske kommuner til at deltage i denne mulighed for at få anerkendelse for deres bæredygtige indsatser. Indstil din kommune i dag og vær med til at forme Danmarks grønne fremtid!

  Lemvig-vinder fik ”blod på tanden”

  Foto Lis Ravn, Lemvig Kommune

  Vinderen af Klimaprisen 2023 er Lemvig kommune. Vi har spurgt borgmester Erik Flyvholm, hvad det har betydet for Lemvig Kommune at vinde KL's Klimapris:

  ”Jeg ser Klimaprisen 2023 som en stor anerkendelse af kommunens markante indsats for udbygning af vedvarende energi, der har været i gang i kommunen i mange år. En anerkendelse af det tætte samarbejde mellem kommunen, lokale virksomheder og borgere, der har gjort kommunen til frontløber i grøn omstilling”, siger Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune.

  Han fortsætter: ”Prisen skaber national opmærksomhed om de mange omfattende energiprojekter, vi er lykkedes med. Jeg håber, projekterne inspirerer andre til at gå i samme retning og forstærke indsatsen. Prisen giver energi og inspirerer i hvert fald os alle her i kommunen til at arbejde videre med at sikre multifunktionelle løsninger, hvor energiprojekterne skal bidrage til meget mere end produktionen af vedvarende energi.”

  Med anerkendelse som følger af KL's Klimapris 2023, bygger Lemvig Kommune videre med erfaringerne fra DK2020 og tidligere VE-projekter. Kommunalbestyrelsen besluttede i juni 2023, at igangsætte endnu en ansøgningsrunde for etablering af energiproducerende anlæg med basis i erfaringer fra første ansøgningsrunde. KL's Klimapris har givet ”blod på tanden” og det forstærker indsatsen.

  Kommunens tilgang er at bidrage stadig mere bredt til at håndtere klimaforandringer og gøre kommunen mere modstandsdygtig. Kommunen går efter brede, smarte løsninger, hvor en række elementer i energiforsyningen spiller sammen. Kommunen går ikke længere efter kun at producere strøm fra møller og solceller. 

  Kommunens VE-indsats fokuserer på tre hovedmål: lokal udvikling og jobskabelse, styrkelse af det lokale erhvervsliv og sikring af naturbevarelse og landskabsforbedringer, herunder skovrejsning, rekreative områder og beskyttelse af naturværdier og fortidsminder.

  ”Vi er i gang og arbejder struktureret med vores nabokommuner om endnu større klimaprojekter til gavn for lokalsamfundet og for landet. For os er det vigtigt, at projekterne, store som små, giver værdi for lokalområdet og for borgere. At vi alle får noget ud af indsatsen, og dermed ser os selv som en naturlig del af anstrengelserne”, siger Erik Flyvholm afsluttende.

  Læs mere om sidste års vinder her: Lemvig Kommune vinder KL’s klimapris

  Læs mere om Klima & Miljø Topmødet i 2024 her: Klima & Miljø Topmøde

   

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Ulla Schärfe

  Klima & Tværkommunalt Samarbejde

  Telefon: +45 3370 3286

  E-mail: ulsc@kl.dk