Gå til hovedindhold
Nyhed
Sundhed
Ældre

Webinar om kommunal adgang til sundhedsjournalen

Du kan nu tilmelde dig vores webinar om kommunal adgang til sundhedsjournalen - Hvad må jeg se som medarbejder i sundhedsjournalen, som finder sted d. 7. juni 2024 kl. 8-9.

22. maj 2024

Indhold

  Webinar om kommunal adgang til sundhedsjournalen - Hvad må jeg se som medarbejder i sundhedsjournalen, den 7. juni 

  Der er rejst mange spørgsmål fra medarbejdere i kommunerne om, hvad de må se i sundhedsjournalen, og i hvilke situationer de må se oplysningerne? Det vil Region Nordjylland, som har ansvaret for drift af sundhedsjournalen, prøve at besvare ved jurist Karoline Andersen på webinaret og i en efterfølgende FAQ.

  Baggrund for webinaret 

  Alle kommuner har gennem et stykke tid haft mulighed for at få direkte adgang til sundhedsjournalen. Sundhedsjournalen indeholder journaler, herunder epikriser og diagnoser, laboratoriesvar, billedbeskrivelser, FMK, vaccinationer, aftaler og stamkort.

  Adgangen betyder, at sundhedspersoner i kommunerne nu kan tilgå relevante patientoplysninger i Sundhedsjournalen. Disse patientoplysninger kan hjælpe til, at kommunerne kan igangsætte behandling, pleje, træning og omsorg så hurtigt som muligt efter borgerens udskrivning fra sygehuset.

  Webinarets indhold 

  • Hvilke oplysninger kan kommunerne se? - Helle Hestehaven Fællesregional Systemadministrator for Sundhedsjournalen i Region Nordjylland

  • Hvad må man se som medarbejder i en kommune? I hvilke situationer? Og giver det et særligt ansvar, at man nu kan se oplysningerne? - Karoline Andersen, jurist i Region Nordjylland, som har ansvaret for driften af Sundhedsjournalen.

  Webinaret finder sted fredag d. 7. juni 2024, kl. 8-9. Tilmeldingsfrist er d. 6 juni 2024, kl. 12. 

  Læs mere om webinaret og tilmeld dig via følgende link: 

  Tilmelding til webinar

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Poul Erik Kristensen

  Sundhed & Ældre

  Telefon: +45 3370 3156

  E-mail: prk@kl.dk