Gå til hovedindhold
Nyhed
Ældre
Sundhed

Sundhedsvæsenet bygges op nedefra

Tag del i samtalen på KL’s Social- og Sundhedspolitiske Forum den 16. og 17. maj.

24. apr. 2024

Indhold

  Det nære sundhedsvæsen

  De sidste 17 år har fokus været på at udvikle det højt specialiserede sygehusvæsen. Nu må det – efter alle de års venten – endelig være det nære sundhedsvæsens tur. 

  Sundhedsstrukturkommissionen har i over et år tegnet stregerne til fremtidens sundhedsvæsen og lige om lidt barsler de med deres rapport. Derefter kommer de politiske sonderinger – og så kommer forventeligt reformen. Hvor vi i kommunerne ser frem til, at alle de fine ord bliver omsat til handling – og der endelig bliver investeret i det nære sundhedsvæsen. Men uanset hvad, så er det helt nødvendigt, at vi får sat turbo på den lokale udviklingsmotor i det nære sundhedsvæsen.

  En del af byggeklodserne, som vi kan tage i brug er at tænke sundhed sammen med alle de andre opgaver, vi løser kommunalt. Et konkret bud på, hvordan vi bygger op nedefra har KL samarbejdet med BL om.  Vi er på tværs af organisationerne kommet frem til en række  konkrete forslag til, hvordan samtænkning af bolig- og sundhedspolitik kan styrke det nære sundhedsvæsen markant. For mens vi venter på bedre rammer fra centralt hold er der meget vi selv kan gøre på den bane. Vi råder tilsammen i kommuner og boligorganisationer over betydelige strukturelle lokale rammer. Og dem skal vi bruge.

  Her kan du læse KL og BL's fælles udspil:

  Boligpolitik skal styrke det borgernære sundhedsvæsen (kl.dk)

  Tilmeld dig KL’s Social- og Sundhedspolitiske Forum den 16. og 17. maj og hør mere om, hvordan vi skaber et nært sundhedsvæsen helt tæt på borgernes hverdag. Hvordan vi sikrer, at sundhed ikke kun er behandling, at borgere ikke bliver reduceret til patienter og, hvordan civilsamfundet kan spille en anden og større rolle, end det gør i dag.