Gå til hovedindhold
Nyhed
Klima
Teknik og miljø

Præsentation af Fremtidsværksted 3 – Fremtidens kollektive mobilitet

I forbindelse med dette års KL’s Klima & Miljø Topmøde, vil der i løbet af fredagen blive afholdt Fremtidsværksteder. Fremtidsværkstederne sætter fokus på de komplekse klima- og miljøpolitiske udfordringer, som vi står overfor, nu og i fremtiden.

03. apr. 2024

Indhold

  Hvad er fremtiden for den kollektive transport? 

  I forbindelse med dette års KL’s Klima & Miljø Topmøde, vil der i løbet af fredagen blive afholdt Fremtidsværksteder. Her sætter vi fokus på de komplekse klima- og miljøpolitiske udfordringer, som vi står overfor, nu og i fremtiden.

  En af udfordringerne er danskernes mobilitet, som er en forudsætning for et aktivt liv. Muligheden for at transportere sig sikkert, effektivt og bæredygtigt er af stor betydning for, at alle kan leve det liv, de ønsker, hvor valg af bopæl, arbejde og fritidsaktiviteter ikke begrænses af transportmulighederne. Aktuelle tendenser viser imidlertid en udvikling med nedgang i brugen af traditionel kollektiv transport, især i busserne, en stigning i privatbilismen og en opblomstring af nye transportformer som samkørsel, delebiler og mikromobilitet. I dette fremtidsværksted rejser vi derfor spørgsmålet: Hvad er fremtidens mobilitet? Det får vi hjælp til at besvare af fremtidsforsker Liselotte Lyngsø fra Future Navigator, når hun modererer sessionen den 12. april.

  Der er mange nye teknologiske løsninger på vej, og på sessionen kan du derfor også møde Pernille Lytzen fra TGrace, som vil indvie os i, hvad vi kan forvente af nye selvkørende løsninger. Herefter kigger vi mod Sverige, hvor de i øjeblikket forsker i, hvordan den kollektive transport kan se ud i fremtiden. Eva-Lena Eriksson fra Linköpings Universitet vil fortælle om, hvordan de arbejder med fremtidsscenarier for udviklingen af den kollektive transport i Sverige. I dette fremtidsværksted kan du møde

  • Lise Lotte Lyngsø fra Future Navigator, som ud over at moderere sessionen, vil give sit view på fremtidens kollektive transport i Danmark.  
  • Eva-Lena Eriksson fra Linköpings universitet, som fortæller om, hvordan de arbejder med fremtidsscenarier for den kollektive mobilitet i Sverige.
  • Pernille Lytzen fra TGrace, der vil sætte fremtidsperspektiverne for udviklingen af førerløse mobilitetsløsninger.  

  KL's Klima & Miljø Topmøde 2024 – Natur og klima i samspil

  Årets KL’s Klima & Miljø Topmøde i København den 11. – 12. april. Temaet er Natur og klima i samspil.

  Klimakrisen og biodiversitetskrisen oplever vi blandt andet om oversvømmelser, stigende temperaturer, iltsvind langs danske kyster og truede arter. Den presserende mangel på plads og ressourcer til at håndtere disse udfordringer er åbenlys. I 2024 vil KL’s Klima & Miljø Topmøde adressere de komplekse dilemmaer, udfordringer og muligheder, der opstår som følge af disse kriser. Konferencen vil undersøge kommunernes rolle og potentiale for at identificere lokale løsninger samt drøfte, hvordan klima og natur kan fremmes samtidig.

  KL’s Klima & Miljø Topmøde er KL’s store årlige politiske konference på klima-, teknik- og miljøområdet. KL’s Klima- og Miljøudvalg byder som værter for topmødet op til politisk dialog, debat og videndeling. Deltagerne er kommunalpolitikere, folketingsordførere, kommunernes samarbejdspartnere og kommunale direktører og chefer på området.

   Læs mere om programmet og tilmeld dig her

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Lars Hedegaard Nielsen

  Klima & Tværkommunalt Samarbejde

  Telefon: +45 3370 3343

  E-mail: lahn@kl.dk

  Chefkonsulent

  Lone Johannsen

  Klima & Tværkommunalt Samarbejde

  Telefon: +45 3370 3374

  E-mail: ljo@kl.dk