Gå til hovedindhold
Nyhed
Klima
Teknik og miljø

Præsentation af Dilemmasession 3 – Fremtidens landbrug – udvikling eller afvikling?

I forbindelse med dette års KL’s Klima & Miljø Topmøde, vil der blive afholdt dilemmasessioner i løbet af torsdagen på topmødet. Dilemmasessionerne sætter fokus på de komplekse klima- og miljøpolitiske udfordringer som vi står overfor.

02. apr. 2024

Indhold

  Skal landbruget udvikles eller afvikles?

  En af vores Dilemmasessioner vil være "Fremtidens landbrug – udvikling eller afvikling?". Sessionen kaster lys over de presserende udfordringer og nødvendige overvejelser i den grønne omstilling af vores arealer, hvor landbruget indtager en hovedrolle. Med et skarp fokus på den svære balance, der skal opnås mellem landbrugsproduktion og andre vigtige samfundshensyn, adresserer sessionen de vitale spørgsmål: Hvordan kan sektorens negative påvirkninger reduceres i højt tempo samtidig med, at vi imødekommer behovet for at producere fødevarer og den stigende efterspørgsel på biomasse? Hvordan ser fremtidens landbrug i Danmark ud? Og hvordan kan kommunerne bidrage til den grønne omstilling af landbrugserhvervet? 

  Borgmester i Holstebro Kommune, H.C. Østerby og medlem af KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg, vil stå i spidsen for sessionen. På sessionen møder vi: 
  •    Tom Heron, adm. direktør i SEGES Innovation 
  •    Marie-Louise Boisen Lendal, direktør i Tænketanken Frej 
  •    Lars Midtiby, direktør i Danmarks Naturfredningsforening 

  De vil komme omkring, hvordan landbruget kan navigere i de komplekse udfordringer forbundet med natur, vandmiljø og klimaforandringer. Disse oplæg vil dykke ned i strategier for, hvordan sektoren kan accelerere sin indsats mod en mere bæredygtig fremtid, uden at gå på kompromis med nødvendigheden af at sikre fødevaresikkerhed og imødekomme den stigende efterspørgsel på bl.a. biomasse.

  Sessionen vil også belyse, hvordan fremtidens landbrug i Danmark kan udvikle sig til at producere mere med et væsentligt mindre aftryk. Deltagerne vil blive opfordret til at drøfte, hvordan innovative løsninger kan integreres i landbrugspraksis, og hvilken rolle kommunerne kan og bør spille i at facilitere denne overgang. 

  KL's Klima & Miljø Topmøde 2024 – Natur og klima i samspil

  Årets KL’s Klima & Miljø Topmøde i København den 11. – 12. april. Temaet er Natur og klima i samspil.

  Klimakrisen og biodiversitetskrisen oplever vi blandt andet om oversvømmelser, stigende temperaturer, iltsvind langs danske kyster og truede arter. Den presserende mangel på plads og ressourcer til at håndtere disse udfordringer er åbenlys. I 2024 vil KL’s Klima & Miljø Topmøde adressere de komplekse dilemmaer, udfordringer og muligheder, der opstår som følge af disse kriser. Konferencen vil undersøge kommunernes rolle og potentiale for at identificere lokale løsninger samt drøfte, hvordan klima og natur kan fremmes samtidig.

  KL’s Klima & Miljø Topmøde er KL’s store årlige politiske konference på klima-, teknik- og miljøområdet. KL’s Klima- og Miljøudvalg byder som værter for topmødet op til politisk dialog, debat og videndeling. Deltagerne er kommunalpolitikere, folketingsordførere, kommunernes samarbejdspartnere og kommunale direktører og chefer på området.

   Læs mere om programmet og tilmeld dig her

  Kontakt

  Konsulent

  Gunilla Ørbech

  Klima & Tværkommunalt Samarbejde

  Telefon: +45 3370 3538

  E-mail: guni@kl.dk