Gå til hovedindhold
Integration
Arrangement
Nyhed

Integrationstræf 23 – sessionerne er på plads

SIRI og KL holder Integrationstræf den 20. november i Odense. Du kan nu læse om de fem valgfrie sessioner.

02. okt. 2023
Farveblyanter i forskellige farver

Indhold

  Vælg mellem fem sessioner

  Vi har i år planlagt fem sessioner, som kommer rundt om forskellige metoder, målgrupper og indsatser i integrationsindsatsen.

  Ved tilmelding kan du vælge én af følgende:

  Sessionen vil handle om hvordan man kan tilrettelægge fuldtidsprogrammer for borgere med integrationsbehov. Sessionens nærmere indhold tilrettelægges senere.  

  Aarhus Kommune har gennem fire år eksperimenteret med relationel velfærd, helhedsorientering via tværfaglighed og JobFirst tilgang i projektet Opgang til Opgang. Resultaterne er klare: forældrene har styrket deres tilknytning til arbejdsmarkedet, børnenes fravær i skolen er faldet og flere unge har fået fritidsjob.

  Session formidler viden om traumer og traumesymptomer og introducerer til, hvad vil det sige at arbejde traumebevidst. I får konkrete eksempler på, hvordan man kan arbejde med individuelle match, når der skal findes ordinært arbejde eller virksomhedspraktik. Aalborg Job- og Integrationshus vil fortælle om, hvordan de arbejder traumebevidst i mødet med borgeren.

  I Køge Kommune har man i samarbejde med FGU-skolen oprettet et tilbud til nyankomne unge. Formålet med tilbuddet er at tilbyde de unge et intensivt sprogforløb, hvor undervisningen foregår på skolen. På sessionen kan du høre om, hvordan tilbuddet er strikket sammen, hvordan samarbejdet mellem kommunen og FGU er organiseret, og hvorfor samarbejdet lykkes.

  Velfærdsarbejde generelt og integrationsfeltet specifikt, er fyldt med dilemmaer og kompleksitet og der er brug for at udvikle evnen til at reflektere kritisk sammen hos såvel frontpersonale som ledere. Men hvordan udvikler vi en refleksiv kultur i en organisation? Leif Tøfting Kongsgaard fra Væksthuset vil præsentere sin viden og facilitere drøftelser blandt deltagerne.

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Sara Glahder Lindberg

  Beskæftigelse, Integration & Socialpolitik

  Telefon: +45 3370 3149

  E-mail: sgl@kl.dk