Gå til hovedindhold
Nyhed
Beskæftigelse
Konferencer: Beskæftigelse

Ungetræf 24: Bliv klogere på de udsatte unge mellem folkeskole og ungdomsdannelse – hvordan møder vi dem?

Glæd dig til KL’s Ungetræf 24 den 4. juni, hvor vi bl.a. får besøg af Kathrin Houmøller og Ulrik Lerbech Vinther fra Center for Boligsocial Udvikling (CFBU). De indvier os i de centrale indsigter fra undersøgelsen ”Hvis ikke du har en uddannelse, så har du ikke et liv,” der kaster lys over det grænseland, udsatte unge befinder sig i, mellem grundskole og ungdomsuddannelse.

25. apr. 2024

Indhold

    Grænselandet opleves for mange unge udfordrende, og de kan sjældent se sig selv i de kasser, der er opstillet i lovtekster langt fra deres virkelighed. De udsatte unge oplever ofte at stå alene i deres kontakt med uddannelsessystemet, hvor mange ikke har forældre, der kan hjælpe dem med at navigere i uddannelsesfællesskabernes muligheder og krav. Mange tilgår systemet med en grundlæggende mistillid, som er næret af dårlige erfaringer med politi og skole, der har efterladt dem med følelser af manglende anerkendelse og forkerthed.

    På KL’s Ungetræf 24 præsenteres de barrierer, der hæmmer den gode indsats, og hvordan man i mødet med de unge bliver bedre til at bruge forskellige fagligheder til at skabe mangfoldige deltagelsesmuligheder for alle unge, så ingen kommer til at stå uden for fællesskabet.

    Kontakt

    Chefkonsulent

    Ellen Sveistrup Dahl

    Beskæftigelse, Integration & Socialpolitik

    Telefon: +45 3370 3555

    E-mail: esda@kl.dk