Gå til hovedindhold
Teknik og miljø
Byggeri

Ishøj Kommune

Interaktiv guide og årshjul for energirigtig drift

Beskriver Energirigtig drift (guide til servideledere) Med underemner: Varme, ventilation, brugsvand, elinstallationer, belysning, klimaskærme og energiovervågning.

Indhold

  Ishøj Kommune

  Taskforcen har sammen med medarbejdere i Ishøj Kommune udviklet et årshjul og guide til energirigtig drift af deres kommunale bygninger. Værktøjerne danner grundlag for en mere professionel bygningsdrift, der gør det nemmere for kommunens medarbejdere at spare energi i deres bygninger. 

  Se casen fra Ishøj Kommune ved at klikke på knappen nedenfor. 

   

  Case: Ishøj Kommune sænker deres energiforbrug ved hjælp af nyt årshjul og guide til energirigtig drift
  Beskriver Energirigtig drift (guide til servideledere) Med underemner: Varme, ventilation, brugsvand, elinstallationer, belysning, klimaskærme og energiovervågning.

  Interaktiv guide til energirigtig drift

   Et værktøj med over 30 handlinger, der kan udføres for at spare energi i Ishøj Kommunes bygninger. Vi oplevede stor efterspørgsel på dette værktøj fra andre kommuner. Vi har derfor udarbejdet en udgave, som alle kommuner kan have gavn af og videreudvikle. KL’s interaktive guide til energirigtig drift kan downloades frit på KL.dk.

   

  Energirigtig drift – guide til serviceledere
  Årshjul for energirigtig drift sommer. Beskriver april, maj, juni, juli, august og september. og giver eksempler på hvad der kan gøres, fx i april "tjek afkøling".

  Årshjul for energirigtig drift


  Årshjul delt op i sommer- og vintersæson der viser, hvornår de +30 handlinger bør udføres for at få størst mulig effekt. Begge årshjul er blevet lavet til plakater og ophængt hos de tekniske serviceledere rundt i Ishøj Kommune.

   

  Sommer- og Vinterårshjul
  Beskriver skilte til ophæng i varmekælder. 8 forskellige skilte som beskriver bl.a. termometer for Varmtvandsbeholder, varmt vand of før veksel. andre skilte beskriver trykmåler og pumpe.

  Farvede skilte til ophæng i varmekældre

  De to værktøjer er visuelt blevet integreret med Energispring og HOFORs farvede skilte til varmekælderen. For at tilpasse det til Ishøj Kommune er der blevet udviklet og tilføjet flere skilte.

  Læs mere om fjernvarmeskiltene og download dem gratis her på Energisprings hjemmeside: Fjernvarmeskilte | Energispring (kk.dk)

   

  Fjernvarmeskilte
  Sidst opdateret: 17. april 2024

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Frederik Fenger Petersen

  Klima & Tværkommunalt Samarbejde

  Telefon: +45 3370 3462

  E-mail: frfp@kl.dk