Gå til hovedindhold

Drift og renovering

Det Fælleskommunale Nøgletalssamarbejde

Byggeri
Energi
Klima

Her på siden kan du læse mere om Det Fælleskommunale Nøgletalssamarbejde på ejendomsområdet samt de udgivet publikationer.

Om projektet

Teknik og miljø
Byggeri

I januar 2023 etablerede KL en taskforce med det formål at støtte kommuner i deres arbejde med at energieffektivisere deres bygningsmasse og udbrede viden og vejledninger.

Databaseret energiledelse

Byggeri
Energi
Teknik og miljø

På siden for Projekt Databaseret Energiledelse finder du informationer om tilmelding til netværket, aktuelle udgivelser fra projektet, link til projektets hjemmesiden med resultater fra den indledende undersøgelse samt cases om kommunernes erfaringer med energiledelse.

Ishøj Kommune

Teknik og miljø
Byggeri

Interaktiv guide og årshjul for energirigtig drift Taskforcen har sammen med medarbejdere i Ishøj Kommune udviklet et årshjul og guide til energirigtig drift af deres kommunale bygninger. Værktøjerne danner grundlag for en mere professionel bygningsdrift, der gør det nemmere for kommunens medarbejdere at spare energi i deres bygninger.

Beskriver Energirigtig drift (guide til servideledere) Med underemner: Varme, ventilation, brugsvand, elinstallationer, belysning, klimaskærme og energiovervågning.

EU's direktiv om energieffektivitet

Her på siden er alle relevante nyheder og webinarer angående KL's arbejde i forhold til implementeringen af EU's direktiv om energieffektivitet.

Billedet viser en EU-bygning med flag ude foran.

Renovering

Det er både økonomisk, socialt og klimamæssigt bæredygtigt at passe på eksisterende bygninger frem for at rive ned og bygge nyt. Derfor skal kommunerne have de bedste rammer for at kunne foretage kloge renoveringsindsatser.