Gå til hovedindhold
Sundhed
Digitalisering og teknologi

Fælleskommunal Gateway

Den fælleskommunale gateway er udviklet til at skabe større synlighed og gennemsigtighed på det kommunale sundheds- og ældreområde ved at indsamle og dele relevant data om indsatser og kvalitet på fagområderne.

Indhold

  Formålet med den fælleskommunale gateway er, at indsamle og videredistribuere data fra det kommunale sundheds- og ældreområde.

  I gatewayens første version indsamles data fra den fælleskommunale dokumentationsstandard Fælles Sprog III for paragrafferne SUL §138 og SEL §83, §83a, §84 stk. 1, §84 stk. 2, §86 stk. 1, §86, stk. 2. Disse data distribueres aktuelt til Sundhedsdatastyrelsen og til KOMBIT, hvor de er tilgængelige for kommunerne i det Fælleskommunale ledelsesinformationssystem (FLIS).

  Der er to nye datapakker under udvikling. Den ene pakke er kommunale data om Forebyggelse og Sundhedsfremme (Sundhedslovens §119) samt Genoptræning (Sundhedslovens §140). Denne datapakke videredistribueres til Sundhedsdatastyrelsen og FLIS.

  Det forventes at datapakken går i drift ved udgangen af 2023. Den anden datapakke er kommunale data fra sundhedsplejen (Sundhedslovens §119, §121 og §122). Denne datapakke videredistribueres til Sundhedsdatastyrelsen, RKKP og FLIS. Det forventes at datapakken går i drift ved udgangen af 2024.

  Formålet med at indsamle Fælles Sprog III data via Gatewayen, og aflevere dem til Sundhedsdatastyrelsen, er kommunernes realisering af de politisk aftalte målsætninger fra 2018 i Sundhed i Fremtiden – Ansvarlig brug af data til gavn for patienten.

  Link til Vision for bedre brug af sundhedsdata (Sundhedsdatastyrelsen.dk)

  Dokumenterne omkring GDPR og Fælleskommunal Gateway er samlet til kommunerne FUT-portalen:

  Link til FUT-portalen: Fælleskommunal Gateway (FKG) - FUT Jura og Sikkerhed (rm.dk) 

  Du kan få adgang ved at sende en henvendelse til FUT-Systemforvaltningen her: fut-support@rm.dk

  Sidst opdateret: 4. januar 2024

  Dokumenter

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Morten Bue Rath

  IT-Arkitektur & Standarder

  Telefon: +45 3370 3589

  E-mail: mobr@kl.dk