Gå til hovedindhold
Økonomi
Råderum

KL's Økonomiunivers

Kommunaløkonomi er et stort maskinrum med mange forskellige aktører og processer, som de fleste i den kommunale sektor bliver berørt af i større eller mindre grad. Derfor lancerer KL nu en digital platform til kommunale ledere, medarbejdere og politikere, der har behov for et indblik eller en genopfriskning af de vigtigste begreber og processer inden for kommunaløkonomi – når og hvor det passer dig. Platformen udvides løbende med nye videoer på baggrund af brugernes ønsker.

Indhold

  Formålet med KL’s Økonomiunivers

  Hvordan ser det kommunale årshjul ud ift. budgetprocessen? Hvad betyder DUT, og hvordan foregår processen? Hvordan fungerer den autoriserede kontoplan? Måske har du overhørt et af ovenstående begreber til et møde og ikke vidst, hvad der egentligt var tale om. Det kan også være, at du har hørt begrebet før, men godt lige kunne bruge en genopfriskning.

  I KL’s Økonomiunivers kan du få et indblik i de vigtigste kommunaløkonomiske begreber og processer. Videoerne er optaget i KL’s eget studie med chefkonsulent i Økonomisk Politisk Center, Anders Windinge, som fast vært. Anders har mere end 15 års erfaring inden for kommunaløkonomi og er en erfaren formidler.

  KL’s Økonomiunivers understøtter en skræddersyet kompetenceudvikling inden for kommunaløkonomi, hvor den enkelte bruger kan udvikle sin kommunaløkonomiske forståelse inden for netop det begreb, vedkommende har behov for at vide mere om.

  Når de enkelte ledere og medarbejdere i en organisation gør brug af en skræddersyet kompetenceudvikling, så øger det også den fælles forståelse af kommunaløkonomi. Det kan spare tid for både ledere og medarbejdere ved at smidiggøre møder, on-boarding, snakke over bordet og den skriftlige kommunikation i hverdagen.

  Målgruppen

  En stor del af den kommunens organisation beskæftiger sig med eller er berørt af kommunaløkonomiske processer i forskelligt omfang, og derfor kan behovet for kompetenceudvikling variere på tværs af en kommune. Platformen er dog særligt målrettet til:

  • Nye økonomimedarbejdere, evt. i forbindelse med on-boarding
  • Mere erfarne økonomimedarbejdere
  • Kommunalpolitikere
  • Ledere og medarbejdere på fagområderne
  Sidst opdateret: 10. april 2024

  Dokumenter

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Anders Windinge

  Økonomisk Sekretariat

  Telefon: +45 3370 3544

  E-mail: anw@kl.dk

  Konsulent

  Andreas Hohwy Pallesen

  Økonomisk Sekretariat

  Telefon: +45 3370 3719

  E-mail: anhp@kl.dk