Gå til hovedindhold

12. møde: Digitaliseringsstrategi er i fokus på møde i It-Arkitekturrådet

Kommunernes kommende digitaliseringsstrategi frem til 2020, herunder særligt med fokus på Sundheds- og Socialområdet, er på dagsordenen, når It-Arkitekturrådet mødes d. 18. december 2014. Rådet får også besøg af RITA, regionernes nye arkitekturråd. Find materialet til rådets møde her.

18. dec. 2014
Ældre end 12 mdr.

Indhold

    På årets sidste møde i it-arkitekturrådet er der sat fokus på arbejdet med en fremtidig fælleskommunal digitaliseringsstrategi. Formiddagens fokus er en temadrøftelse om strategien for Sundheds- og Socialområdet. It-Arkitekturrådet skal også drøfte processen med arbejdet med den nye strategi mere generelt – og selvfølgelig have et særligt fokus på en tværgående indsats om it-arkitekturstyring og rammearkitektur.

    Regionerne har for nyligt nedsat et it-arkitekturråd, RITA, og de kommer på besøg for at drøfte potentialerne i et fremadrettet samarbejde.

    På mødet vil rådet også drøfte it-sikkerhed i forbindelse med en drøftelse af sikkerhedsmodeller til Sårjournalen og andre nationale it-løsninger på sundhedsområdet. Her vil Esben Dalsgaard fra National Sundheds It komme på besøg og gennemgå en række føderale sikkerhedsmodeller og principperne bag dem med henblik på en drøftelse af modellerne.

    Af andre emner på dagsordenen kan nævnes forretningsarkitektur på beskæftigelsesområdet, besvarelse på henvendelse omkring tykke/tynde fagsystemer og vilkår for integration til støttesystemet Sags- og Dokumentindeks, samt status for arbejdet med hhv. støttesystemer, fælles snitflader og infrastruktur.