Gå til hovedindhold
Strategi
Digitalisering og teknologi
Netværk

Netværk for digitale politikker, strategi og forankring

I KL’s netværk for digitale politikker, strategier og forankring stiller vi skarpt på, hvordan de kommunale organisationer kan arbejde med digitale løsninger. Formålet er at udvikle og gentænke velfærden, herunder bl.a. gennem lokale strategier samt en udnyttelse af de digitale løsninger, som løftes enten fælleskommunalt eller fællesoffentligt.

Ældre end 12 mdr.

Indhold

  Fokus i netværket er fælles drøftelser og sparring med kollegaer i andre kommuner, om bl.a. overvejelser om tilgangen til fælles strategiske indsatser og prioriteringer, for at udnytte de digitale muligheder og udfordringer. Herunder er fokus på information og drøftelse af konkrete tværgående digitaliseringstiltag, samt hvordan politikker og strategier kan forankres i organisationen og eksekveres.

  På netværksmøderne kommer der inspirationsoplæg og information om de vinklinger og tendenser, som fylder både i kommunerne og i vores omverden. Dette er fx etiske drøftelser om brugen af ny teknologi samt indsatser hos andre virksomheder og myndigheder. 

  Derudover vil KL informere om nye fælles tiltag og status på projekter i de fælleskommunale og fællesoffentlige samarbejder.

  Eksempler på temaer drøftet i netværket i 2023 er hvordan skaber vi moderne og inkluderende løsninger til borgerne og samt Aarhus kommunes Plan for digital inklusion. Derudover er der præsenteret og drøftet Nye visioner for Borgerservice, erfaringer ved forskellige finansieringsmodeller for digitale udviklingsprojekter, samt de gode erfaringer fra gevinstrealisering i praksis, samt flere af de fælleskommunale og fællesoffentlige digitaliseringsprojekter.

  Onsdag d. 21. februar 2024, kl. 09.30 - 15.00
  Fysisk møde i KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S

  Mandag d. 3. juni 2024, kl. 09.30 - 12.00
  Virtuelt via Teams

  Torsdag d. 5. september 2024, kl. 09.30 - 15.00 
  Fysisk møde på Milling Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart

  Onsdag d. 4. december 2024, kl. 9.30 - 12.00
  Virtuelt via Teams

  Netværket henvender sig til it-og digitaliseringschefer, tværgående digitaliseringskonsulenter samt konsulenter på kommunale fagområder som arbejder med digitalisering, data og teknologi

  KL står for udarbejdelse af program i dialog ud fra dialog med netværket, og KL udsender Outlook indkaldelser for hele året ved tilmelding. 

  4.000 kr. pr. deltager eller 10.000 kr. for et kommunemedlemskab.

  Sidst opdateret: 1. marts 2024

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Søren Frederik Bregenov-Beyer

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3909

  E-mail: sfb@kl.dk

  Chefkonsulent

  Anne Kathrine Fjord-Marschall

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3797

  E-mail: akf@kl.dk

  Student

  William Viksø-Nielsen

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3206

  E-mail: wivn@kl.dk