Gå til hovedindhold
Nyhed
Digitalisering og teknologi
Social

Studietur til London om borgernær sundheds- og velfærdsteknologi

Som ansat i en kommune er der nu en unik mulighed for at deltage på en to-dages studietur til London og få ny inspiration om borgernær sundheds- og velfærdsteknologi. Der er et begrænset antal pladser.

Indhold

  I Storbritannien er man lykkes med at lave innovative løsninger, der samler det offentlige og private samt udnytter ny borgernær velfærds- og sundhedsteknologi til at forbedre velfærdsydelserne. Nu får du muligheden for, at få særlig indsigt i løsningerne ved at tage med på studietur til London i starten af november 2024. Her kan du hente ny inspiration til, hvordan data, teknologi og alternative service- og leverancemodeller kan løfte vores tilgang til borgernær velfærd i kommunerne i Danmark.

  De to dage er tilrettelagt af KL og det internationale konsulenthus PA Consulting, med det formål gå i dybden med, hvad man i Storbritannien har høstet af erfaringer med innovative, digitale løsninger inden for social- og sundhedsområdet.

  Sagen er den, at mange kommuner står over for udfordringer med at få pengene til at række, samtidig med at borgernes forventninger til sundhed og velfærd stiger. På denne studietur til London får deltagerne kendskab til, hvordan vores naboland Storbritannien tackler udfordringerne.

  Målgruppe for turen

  Studieturen er særlig relevant for kommunale direktører, fagchefer, digitaliseringschefer og -konsulenter med interesse i generel digitalisering og specifikt velfærds- og sundhedsteknologi.

  Program

  De to dage byder på et kommunebesøg, konkrete britiske cases, reflekterende sessioner om anvendeligheden i dansk kontekst og rig mulighed for at netværke på tværs af kommune- og landegrænser.

  På turens første dag etablerer vi en fælles forståelsesramme for temaet velfærds- og leverancemodeller. Det sker ud fra konceptet Argenti, og vi sætter forståelsesrammen i spil i lyset af en konkret case: Hvordan kan ny velfærdsteknologi kombineret med en innovativ leverancemodel udvikle kommunal velfærd? Vi skal også besøge ”Newham-casen”, der er en tilgang til at håndtere de demografiske udfordringer, som giver udgiftspres på især social- og sundhedsområdet i kommunerne.

  På studieturens anden dag bygger vi videre på vores nye indsigter fra dagen før med gennemgang af to casestudies inden for sundhedspleje, og vi drøfter perspektiverne for at kunne overføre de britiske erfaringer til en dansk kontekst.

  Læs hele programmet ved at klikke her

  Pris og tilmelding 

  Studieturen koster 7.975 DKK (eks. moms) pr. deltager.

  Bemærk venligst, at prisen kun dækker de to dages møde/undervisning/netværk i London samt forplejning hvor det fremgår af programmet nedenfor. Tilmelding er bindende, men man er velkommen til at sende en kollega, hvis man bliver forhindret.

  Tilmeldingsfristen er 16. september 2024. Turen gennemføres ved minimum 12 deltagere. Der er max. plads til 20 deltagere.

  Studieturen gennemføres mandag den 4. og tirsdag den 5. november 2024. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet.

  Kontakt

  Vicekontorchef

  Jan Struwe Poulsen

  IT-Arkitektur & Standarder

  Telefon: +45 3370 3234

  E-mail: jtp@kl.dk