Gå til hovedindhold
Nyhed
Sundhed
Ældre

Hvordan implementerer vi ældrereformen? Bliv klogere på KL's Ældre og Sundhedskonference

Det er nu, vi skal i gang med at implementere ældrereformen! Kom og vær med, når vi på KL’s Ældre- og Sundhedskonference 2024 stiller skarpt på, hvordan reformens tre bærende værdier omsættes til praksis.

24. jun. 2024

Indhold

  Sidste uge landede Sundhedsstrukturkommissionens længe ventede rapport. Foruden et fokus på styrkelse af det nære sundhedsvæsen, åbner den også for debatten om, hvordan sammenhængen mellem sundheds- og ældreområdet skal se ud fremover.

  Tallene taler for sig selv. 70 % af borgere, der modtager personlig pleje i hjemmet, modtager også sygepleje. Skal vi sikre gode og sammenhængende borger- og patientforløb, skal der være en kobling mellem den kommunale ældrepleje og sygepleje. Og det er nødt til at ske i det nære.

  For ældreområdet er en kerneopgave i den kommunale velfærd, og med ældrereformen understøttes en udvikling, der allerede er godt i gang i mange kommuner. Heldigvis! Fokus er på frisættelse, styrket faglig ledelse, faste teams og helhedspleje. For bare at nævne nogle få områder. Alt sammen for at skabe bedre kvalitet for borgerne – og øget arbejdsglæde for de medarbejdere, der hver dag knokler for at yde den bedste pleje og omsorg.   

  Forberedelserne til implementering af Ældrereformen er begyndt, og imens afventer vi de beslutninger, der nu skal tages på Christiansborg om, hvordan fremtidens sundhedsvæsen skal se ud.

  På KL’s Ældre og Sundhedskonference den 10. oktober 2024 stiller vi skarpt på, hvordan ældrereformens værdier omsættes til praksis, så vi i kommunerne kan lykkes med en smidig og vellykket implementering.

  Kontakt

  Konsulent

  Nynne Agergaard Hansen

  Sundhed & Ældre

  Telefon: +45 3370 3132

  E-mail: nyah@kl.dk

  Specialkonsulent

  Heidi Hesselberg Lauritzen

  Sundhed & Ældre

  Telefon: +45 3370 3068

  E-mail: hehl@kl.dk

  Specialkonsulent

  Christina Bendix

  Sundhed & Ældre

  Telefon: +45 3370 3779

  E-mail: chbe@kl.dk