Gå til hovedindhold
Integration

Udspil: Styrket indsats for borgere med integrationsbehov

KL ønsker at gentænke indsatsen for ledige med ikke-vestlig baggrund, så borgerne kommer frem i førersædet, og den enkeltes behov og potentialer styrer indsatsen. Vi ønsker at bygge på tillid – til borgerne, til virksomhederne og til sagsbehandlerne.

Ældre end 12 mdr.
En globus viser et udsnit af Europa, Asien og Afrika

Indhold

  Indsatsen for ledige borgere med ikke-vestlig baggrund skal styrkes, og skal, ligesom den øvrige beskæftigelsesindsats, finde ind til kernen af, hvordan vi bedst sikrer virksomhederne arbejdskraft og bringer ledige i job.

  Kommuner, borgere og virksomheder har en klar fælles interesse i at lykkes med det, der er beskæftigelsespolitikkens formål – at sikre virksomhederne arbejdskraft og forebygge langvarig offentlig forsørgelse. Derfor skal alle være omfattet af en aktiv indsats – fremover konsekvent afstemt efter den enkelte borgers behov og aldrig alene for samtalens eller tilbuddets skyld.

  KL kommer i udspillet "Styrket indsats for borgere med integrationsbehov" fra 2021 med konkrete forslag til, hvordan indsatsen kan styrkes for ledige med ikke-vestlig baggrund, som er omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.

  Du finder hele KL's udspil nedenfor.

  Sidst opdateret: 12. februar 2024

  Download udspillet som PDF: