Arbejdsgiver Arbejdsmiljø

Kommunernes Arbejdsmiljødag

En gang om året afholder KL Kommunernes Arbejdsmiljødag.

Nye vinkler på arbejdsmiljø

Kommunernes Arbejdsmiljødag er et tilbagevendende arrangement for kommunale konsulenter og ledere, der arbejder indenfor arbejdsmiljøområdet.

Formålet med arbejdsmiljødagen er at styrke netværket og erfaringsudvekslingen på tværs af kommuner, samtidig med at deltagerne bliver præsenteret for ny viden og nye vinkler på arbejdsmiljøarbejdet.

Arbejdsmiljødag 2022

I 2022 afholdes dagen tirsdag d. 6. september på Comwell i Kolding og har følgende program:

9.30 Velkommen 

09.40 BFA Besøgsteam v/ BFA besøgskonsulent Mille Trøst Simonsen

Mille Trøst Simonsen vil fortælle om besøgsteamets erfaringer fra kommunale arbejdspladser, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål til, hvordan man kan bruge besøgsteamet i egen kommune.

10:15 Indflydelse på arbejde v/ seniorforsker Thomas Clausen, NFA

Hvad betyder indflydelse i arbejdet for medarbejdernes trivsel og muligheder for at udføre deres arbejdsopgaver? Og hvordan virker indflydelse som en ’positiv faktor’ i arbejdsmiljøet? 

11.00 Pause

11.15 Kombinationsbelastninger i det psykiske arbejdsmiljø v/ seniorforsker Thomas Clausen, NFA

Hvad betyder det for medarbejdernes trivsel, hvis de på samme tid bliver påvirket fx af høje følelsesmæssige krav og arbejdsrelateret vold? NFA har undersøgt forskellige "kombinationsbelastninger, og resultaterne har stor betydning for vores psykosociale arbejdsmiljø.

12.00 Frokost

13.00 Arbejdsmiljøets new normal - Hvad skal vi vide? v/ lektor Christine Ipsen, DTU

Erfaringerne fra nedlukningen vil præge den måde, vi indretter vores arbejde fremadrettet. Fordele som tid til fordybelse, bedre balance mellem arbejde og fritid og mere effektive møder, bliver ofte fremhævet som noget af det, vi særligt skal tage med os til en (ny) normal hverdag. Men selvsamme fordele fra nedlukningen, kan have bagsider som ensomhed, manglende muligheder for kommunikation og koordinering samt at arbejde og fritid flyder sammen.

14.00 Kaffepause

14.30 Fordybelse – fremtidens superevne v/ ledelsesrådgiver og forfatter Pia Hauge

At gøre en ting ad gangen og fordybe sig i sit arbejde er hverken spild af tid eller de langsommes luksus. Fordybelse (deep work) er tværtimod nøglen til effektivitet, arbejdsglæde og meningsfuldhed i arbejdet. Det er budskabet, når selvstændig ledelsesrådgiver og debattør Pia Hauge går på scenen (piahauge.dk).

 

10.00 Tak for i dag

 

Du kan læse mere og tilmelde dig på følgende link: Kommunernes Arbejdsmiljødag 2022

Pris: 1.700 kr. for medlemmer af KL’s arbejdsmiljønetværk. Denne pris gælder for det antal medlemmer, kommunen har i netværket. Prisen er 2.050 kr. for øvrige deltagere (priser ekskl. moms).

 

×

Log ind