Gå til hovedindhold
Arbejdsgiver
Arbejdsmarked

KL's Seniorpolitik

Seniorpolitikken består af 22 konkrete anbefalinger, som kan styrke kommunernes fokus på de erfarne medarbejdere. Initiativerne skal være med til at bane vejen til et godt og længere arbejdsliv.

Indhold

  Ældre medarbejdere har en vigtig rolle i vores velfærdssamfund. En rolle som kun bliver større i de kommende år, hvor Danmark står overfor store udfordringer på ældreområdet og børneområdet. 

  Det er derfor vigtigt, at kommunerne styrker deres fokus på at beholde seniorerne længere tid på arbejdsmarkedet.

  Den opgave ønsker KL at støtte op om. Derfor kan kommunerne finde en samlet udgivelse med konkrete anbefalinger og inspiration til at fastholde seniorerne. Udgivelsen hedder KL's Seniorpolitik. Du kan se den nedenfor. 

  Solveig Maigaard fortæller, hvorfor hun har valgt at fortsætte sit arbejde som natsygeplejerske i Vordingborg Kommune. 

  På Seniortænketankens hjemmeside kan du finde yderligere viden om seniorarbejdsliv og fastholdelse af seniorer. Formanden for tænketanken er den tidligere LO-formand, Harald Børsting. Derudover består tænketanken af otte sagkyndige og otte repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter. 

  Læs mere om seniortænketanken (bm.dk)

  Ved hjælp af tre guides og to film ønsker KL og Forhandlingsfællesskabet at hjælpe ældre ledere og deres chefer til refleksion og samtale om, hvordan den sidste del af lederens karriere kan forme sig.  

  Film og guides (vpt.dk)

  Det er vigtigt, at jobcentrets medarbejdere er godt klædt på for at kunne yde den bedste understøttelse til ledige seniorers jobsøgning. 

  Konsulenthuset Ballisager har lavet en række gode råd og værktøjer, som kan bidrage. De har blandt andet udgivet en e-bog om myter, fakta og råd i forhold til seniorer på arbejdsmarkedet, som kan give inspiration. 

  Se e-bogen

  Sidst opdateret: 27. oktober 2023

  Dokumenter

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Nanna Vinkel

  Arbejdsgiverpolitisk Center

  Telefon: +45 3370 3725

  E-mail: navi@kl.dk