Gå til hovedindhold
/ Sundhed og ældre

Teknologiradar 2024 på sundheds- og ældreområdet

Se hvilke teknologier der bliver brugt på sundheds- og ældreområdet og læs mere om udvalgte teknologier.

08. mar. 2024
Teknologiradar 2024 for Sundhed og ældre. 'Klar'-teknologier: Apps, Cloud, Hygiejnerobotter, Informations- og selvbetjeningsskærme, IoT og sensorer, Machine learning, Robotic process automation, Skærmbesøg, Sociale teknologier, Telemedicin, Træningsvideoer, Virtual reality, Virtuelle digitale assistenter, Wearables. 'Afprøv'-teknologier: Augmented reality, Chatbots, Generativ AI, IoT-platform. 'Hold øje'-teknologier: Ingen. 'Afvent'-teknologier: Metaverset.

Se radaren og de øvrige fagspecifikke radarer længere nede på siden.

 • Læs op

Indhold

  På sundheds- og ældreområdet har kommunerne godt greb om forskellige velfærdsteknologier, der kan hjælpe borgeren til daglig og gøre hverdagen lettere for medarbejderne.

  I forbindelse med dataindsamlingen til Teknologiradaren har kommunerne i slutningen af 2023 svaret på, hvilke teknologier der har skabt størst værdi hos dem på sundheds- og ældreområdet. 31% af respondenterne svarer, at de forskellige former af videoløsninger giver mest værdi. Herefter nævner 22% apps og 20% RPA.

  Video er vigtigt

  I Teknologiradaren er særligt telemedicin, skærmbesøg og træningsvideoer en del af KLAR-teknologierne.

  I de tre teknologier er videodelen et vigtigt element. Telemedicin er, når medarbejdere – over en video – rådgiver borgerne om behandlingen af deres sygdomme. Det er nationalt besluttet, at telemedicin skal udbredes til hele landet. 

  Skærmbesøg er en bredere anvendelse af videoformatet, hvor medarbejdere også kan tjekke ind med borgerne for at tale om sammenhængen i hverdagen og behovene for hjælp. Træningsvideoer er videoer lavet med henblik på at understøtte træning og genoptræning. En kommune skriver:

  ”Vi benytter teknologien både i forebyggende hjemmetræning og som en del af genoptræningen hos borgere.”

  Radar for fagområderne