Gå til hovedindhold
/ Process Mining

Process Mining

Process mining er en form for avanceret arbejdsgangsanalyse, hvor man ved at analysere data kan få overblik over arbejdsgangene i sin organisation og dernæst bruge det overblik til at optimere sine arbejdsgange.

 • Læs op

Indhold

  Process mining er en datadrevet analysemetode, der bruges til at analysere, forstå og forbedre arbejds- og forretningsprocesser i en organisation.

  Process mining anvender algoritmer til at analysere store datamængder fra forskellige kilder. De kilder kan fx være it-systemer, logfiler, sensorer og andre datakilder, der er relateret til en given arbejdsproces.

  Process mining giver en datadrevet indsigt i, hvordan en arbejdsproces udføres i praksis. Det foregår ved, at process mining analyserer, hvordan opgaverne udføres, og hvilke ressourcer der anvendes. På den måde kan man identificere flaskehalse og ineffektive trin i arbejdsprocessen. Den viden kan man bruge til at opnå en mere omkostningseffektiv arbejdsproces.

  Ved at anvende process mining kan kommunerne opnå en bedre forståelse af deres arbejds- og forretningsprocesser. Process mining kan også hjælpe kommunerne til at tage bedre beslutninger baseret på indsigt i data.

  Find også teknologivurderingen for Process Mining her:

  Kontakt

  Kontorchef

  Frederik Nordentoft Andersen

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3405

  E-mail: frna@kl.dk