Gå til hovedindhold

Teknologier

Styrket anvendelse af teknologier i kommunerne giver mulighed for at udvikle velfærdsopgaverne, skabe bedre kvalitet og brugeroplevelser og effektivisere arbejdsprocesser gennem automatisering. Vi bruger betegnelsen teknologi bredt, så den dækker både over teknologier, der sigter mod at indsamle eller analysere data og teknologier, der formidler data og interagerer med borgeren. Gå på opdagelse i beskrivelser af forskellige teknologier nedenfor. Læs om anvendelsesmuligheder i kommunerne og hvilke udfordringer, der kan være forbundet med de nye teknologier.

Teknologier plottet ind på en figur i henhold til deres respektive placering i forhold til, om teknologierne er klar til brug, under afprøvning, værd at holde øje med eller om kommunerne bør afvente.

Kommunernes Teknologiradar

‎Teknologiradaren er et digitalt værktøj, som viser forskellige teknologiers modenhed her og nu i kommunerne. Radaren indeholder 25 teknologier fordelt på fire modenhedsstadier: KLAR, AFPRØV, HOLD ØJE og AFVENT.  Inderst i radaren ligger KLAR-teknologierne. De er teknisk modne og i drift i mange kommuner. Yderst ligger AFVENT-teknologierne. De er mindre teknisk modne og kun afprøvet i ganske få kommuner

Teknologioversigt