Gå til hovedindhold
/ Kultur og Fritid

Teknologiradar 2024 på kultur- og fritidsområdet

Se hvilke teknologier der bliver brugt på kultur- og fritidsområdet og læs mere om udvalgte teknologier.

08. mar. 2024
Teknologiradar 2024 for Kultur-Fritid. Følgende teknologier vurderes som 'Klar': Apps, Cloud, Generativ AI, Informations- og selvbetjeningsskærme, IoT og sensorer, Robotic process automation, Sociale teknologier, Videoløsninger. Følgende teknologier vurderes som 'Afprøv': 3D-printer, Augmented reality, Chatbots, Fysiske robotter, IoT-platform, Machine learning (AI), Virtual reality, Wearables. Følgende teknologier vurderes som 'Hold øje': Digital twin. Følgende teknologier vurderes som 'Afvent': Metaverset

Se radaren og de øvrige fagspecifikke radarer længere nede på siden.

 • Læs op

Indhold

  Der er mange borgerrettede opgaver på kultur- og fritidsområdet, hvor det er vigtigt for kommunerne at nå ud til en bred skare af borgere og informere om fx fritidstilbud, kulturarrangementer eller andre tilbud. Det præger anvendelsen af teknologi.

  I forbindelse med dataindsamlingen til Teknologiradaren har kommunerne i slutningen af 2023 svaret på, hvilke teknologier der har skabt størst værdi hos dem på kultur- og fritidsområdet. 21% af respondenterne svarer sociale teknologier, 19% svarer videoløsninger, og 15% svarer apps. 

  Hands on-teknologier i haller og kommunikation

  I midten af radaren finder vi bl.a. KLAR-teknologierne apps og sociale teknologier, som kommunerne bruger til at dele information. Borgerne kan også bruge apps til at booke idrætshaller og fritidsaktiviteter. Om sociale teknologier skriver en kommune:

  ”Vi bruger Facebook og LinkedIn til formidling af tiltag på vores område. Fx events, turismedestinationer samt erhvervsfokuserede tiltag.”

  I midten af radaren finder vi også IoT-sensorer. De bliver især anvendt i idrætshaller. En kommune skriver, at de bruger IoT-sensorer i varmesøgende kameraer:

  ”Vi har benyttet varmesøgende kameraer ift. at afdække antallet af brugere i idrætsfaciliteter”.

   

  Radar for fagområderne