Gå til hovedindhold
/ Økonomi og administration

Teknologiradar 2024 på økonomiområdet

Se hvilke teknologier der bliver brugt på økonomiområdet og læs mere om udvalgte teknologier.

08. mar. 2024
Teknologiradar 2024 for Økonomi. Følgende teknologier vurderes som 'Klar': Apps, Cloud, Generativ AI, Informations- og selvbetjeningsskærme, Machine learning (AI), Robotic process automation, Videoløsninger. Følgende teknologier vurderes som 'Afprøv': Chatbots, Edge computing, IoT og sensorer, IoT-platform, Process mining (AI), Virtuelle digitale assistenter. Følgende teknologier vurderes som 'Hold øje': Ingen. Følgende teknologier vurderes som 'Afvent': Ingen.

Se radaren og de øvrige fagspecifikke radarer længere nede på siden.

 • Læs op

Indhold

  I Teknologiradaren på økonomiområdet er det værd at bemærke, at Cloud-teknologi, machine learning og RPA er en del af radarens KLAR-teknologier. Disse teknologier kan håndtere, analysere og effektivisere håndteringen af store mængder data og avancerede arbejdsgange.

  I forbindelse med dataindsamlingen til Teknologiradaren har kommunerne i slutningen af 2023 svaret på, hvilke teknologier der har skabt størst værdi hos dem på økonomiområdet. 44% af respondenterne svarer, at RPA er den teknologi, som har skabt størst værdi. Herefter kommer videoløsninger og apps, begge med en tilslutning på 18%. 

  RPA til rutineopgaver og potentiale i process mining

  En række kommuner oplyser, at de på økonomiområdet har deres egne RPA-enheder med udviklere, som vedligeholder og udvikler teknologien. Den store interesse for netop RPA-teknologien hænger sammen med, at teknologien kan automatisere rutineopgaver, som alle kommuner har i deres drift. Der er fx RPA-teknologi til at udbetale løn, til at lukke sager og til at lave fakturabehandling.

  På økonomiområdet er der også erfaringer med machine learning og process mining. Machine learning bruges typisk til at hjælpe med konteringen af diverse udlæg. Her kan machine learning, sammen med RPA, løse flere avancerede arbejdsgange. 

  Process mining bruges i mindre grad, men teknologien har et spændende potentiale til at finde flaskehalse i arbejdsgange, som man derefter kan optimere.

  Radar for fagområderne