Gå til hovedindhold
Nyhed
Forebyggelse
Sundhed

Høje-Taastrup vinder KL’s forebyggelsespris 2023

Kommunernes forebyggelsespris er netop blevet uddelt for fjerde gang på årets Social- og Sundhedspolitiske forum. Det blev Høje-Taastrup Kommune og Familiens Hus, der i et stærkt felt af nominerede løb med prisen.

12. maj 2023
Ældre end 12 mdr.
Billede af Høje Taastrup som vinder forebyggelsesprisen 2023

Indhold

  Det blev Høje-Taastrup Kommune og kommunens Familiens Hus som vandt KL’s forebyggelsespris 2023.

  Fredag formiddag blev spændingen udløst til KL’s Social- og Sundhedspolitisk forum, der de sidste par dage er løbet af stablen i Aalborg Kongres & Kultur Center. Høje-Taastrups Familiens Hus har haft stor betydning for sundheden hos familier og børn i sårbare positioner og er et stærkt lokalt forankret hus, som kommer helt tæt på familierne.

  ”Det forebyggende arbejde fylder rigtig meget i kommunerne, det er tydeligt at se i de rigtig stærke indstillinger, som vi har fået i år. Familiens Hus i Høje-Taastrup vinder, fordi indsatserne i huset bygger på bedste viden, og der er et velfungerende tværfagligt samarbejde og også tæt samarbejde med civilsamfundet. Derudover er indsatsen blevet udvidet til alle familier, hvilket også er rigtig godt. Når der er tale om et tilbud til alle, får vi også dem med, der har mest brug for det. Mange vil hellere være i et tilbud for alle end et kun for ’særligt sårbare’,” siger medlem af KL's Sundheds- og Ældreudvalg, Pernille Beckman, og fortsætter:

  ”Familiens Hus har gjort sig erfaringer, der kan inspirere andre kommuner, der har eller ønsker lignende indsats.”

  KL’s Sundheds- og Ældreudvalg oprettede i 2019 KL’s Forebyggelsespris, som i år uddeles for fjerde gang. I år har der været 30 indstillinger til forebyggelsesprisen, som har haft fokus på social ulighed i sundhed. Derfor har det være muligt i 2023 at indstille indsatser i kommuner, der bidrager til at fremme sundhed og forebygge sygdom blandt borgere i sårbare eller udsatte positioner.

  De to øvrige finalister var mandegrupper 65+ ’Vi Løfter i flok’ fra Horsens Kommune og Røgfri Sammen fra Nyborg Kommune, som begge arbejder med målgrupper, der ellers er svære at nå, men som her lykkes med gode resultater.

  Kontakt

  Pressekonsulent

  Alexandra Pedersen

  Kommunikation

  Telefon: +45 3370 3643

  E-mail: alpe@kl.dk