Gå til hovedindhold

Nyheder

11 resultater

En fornuftig økonomiaftale for 2024 er på plads

25. maj 2023
Pressemeddelelse
Økonomi
Beskæftigelse

KL og regeringen har indgået en økonomiaftale for 2024. Der er tale om en stram aftale, men den giver et reelt grundlag for den kommunale budgetlægning. Nu har regeringen sammen med kommunerne en stor opgave i at afstemme med borgerne, hvilken velfærd de kan forvente i de kommende år, lyder det fra KL.

Aftale på plads om samlet dobbeltdiagnosetilbud og omlægning af særlige pladser i psykiatrien

25. maj 2023
Pressemeddelelse
Psykiatri
Sundhed

Regeringen har indgået en aftale med KL og Danske Regioner om rammerne for et samlet regionalt tilbud af høj faglig kvalitet til mennesker, der både har en psykisk lidelse og et behandlingskrævende misbrug. Samtidig er man enige om en omlægning af de særlige pladser i psykiatrien, så de kan anvendes mere fleksibelt og ikke risikerer at stå tomme.

KL ser frem til massiv investering i det nære sundhedsvæsen

23. maj 2023
Pressemeddelelse
Sundhed

Tiden er kommet til for alvor at få fokus på et mere nært og sammenhængende sundhedsvæsen og en investering i de kommunale sundhedsopgaver, lyder det fra KL, der ser frem til at følge Sundhedsstrukturkommissionens arbejde og gå i dialog med regeringen om den nye sundhedspakke.

KL: Positivt, at Reformkommissionen er inspireret af praksis

23. maj 2023
Pressemeddelelse
Beskæftigelse

KL kvitterer for, at Reformkommissionen har gjort et grundigt stykke arbejde med at undersøge i praksis, hvordan vi bedst finder nye veje for at få udsatte unge og voksne i beskæftigelse. Dén model skal vi lade os inspirere af i det videre arbejde med at gentænke beskæftigelsesindsatsen.

Høje-Taastrup vinder KL’s forebyggelsespris 2023

12. maj 2023
Nyhed
Forebyggelse
Sundhed

Kommunernes forebyggelsespris er netop blevet uddelt for fjerde gang på årets Social- og Sundhedspolitiske forum. Det blev Høje-Taastrup Kommune og Familiens Hus, der i et stærkt felt af nominerede løb med prisen.

Billede af Høje Taastrup som vinder forebyggelsesprisen 2023

National undersøgelse viser utilstrækkelig kvalitet i flere dagtilbud for 0-2-årige børn

11. maj 2023
Pressemeddelelse
Børn og unge
Dagtilbud

Der er stor variation i kvaliteten i dagtilbud for 0-2-årige børn, viser en national kvalitetsundersøgelse i kommunale dagtilbud. I mange dagtilbud er der plads til forbedring.