Gå til hovedindhold
Forebyggelse
Børn og unge
Sundhed

En sund start på livet for alle børn

Børns sundhed og trivsel afhænger i høj grad af, hvor de vokser op. Men hvordan kan kommuner, lokalsamfund og familier sammen skabe bedre rammer for et sundt børneliv og dermed sikre, at alle børn får et godt afsæt i livet? Det forsøger Børneliv i sund balance at give svar på. Indsatsen er støttet af Nordea-fonden.

Indhold

  Aalborg Kommune, Albertslund Kommune og Frederiksund Kommune deltager i Børneliv i sund balance, som er ledet af Center for Forebyggelse i praksis. En ekspertgruppe bestående af forskere og Julemærke Fonden bidrager til udvikling og Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet evaluerer.

  Fælles ansvar for børns sundhed og trivsel

  Børneliv i sund balance bygger på vidensbaserede indsatser, der fremmer børnefamiliers muligheder for at trives i fællesskaber, spise sundt og være fysisk aktive for herigennem at fremme en sund vægtudvikling hos børnene. Målgruppen er børn 0-10 år og målet er, at alle relevante voksne i lokalsamfundet – herunder forældre, sundhedspleje, dagtilbud, skole, lokale idrætsforeninger og erhvervsliv – arbejder sammen og tager fælles ansvar for at styrke sundheden og trivslen hos børnene. Den fondsfinansieret indsats løber fra 2020 til 2024, men kommunerne har forpligtet sig på et 10-årigt sigte.

  Viden og erfaringer

  Center for Forebyggelse i praksis, KL vil løbende udbrede viden og erfaringer til alle landets kommuner via denne hjemmeside, temadage, konferencer, mv.

  Statens Institut for Folkesundhed evaluerer Børneliv i sund balance. Derudover er der tilknyttet en række forskningsprojekter som er støtte af Novo Nordisk Fonden.

  Video: Børneliv i sund balance

  Sidst opdateret: 7. december 2023

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Karen Karlsson Eriksen

  Sundhed & Ældre

  Telefon: +45 3370 3859

  E-mail: kae@kl.dk