Gå til hovedindhold
Digitalisering og teknologi
Klima

Delprogram 4 / Klima og ressourcer

Delprogram 4 handler om klima og ressourcer. På denne side kan du løbende læse med om programmets initiativer og projekter, samt finde information om programmets styregruppe og kontaktoplysninger på tovholderen.

Ældre end 12 mdr.

Indhold

  Konsekvenserne af at klimaet forandrer sig, er en af de største fælles og globale udfordringer, vi står over for. Stigende havvand og stormfloder sætter trygheden under pres, når vores byer oversvømmes eller kyster ødelægges. Det er lokalt, at konsekvenserne af klimaforandringerne mærkes for alvor. Og det er lokalt, at udfordringerne kan løses konkret.

  Teknik og miljøområdet er kendetegnet ved store mængder af data om klima, bygninger, infrastruktur og geografi, som kan bidrage til at forbedre og optimere kommunernes arbejde. Affald skal i højere grad i fremtiden ses som en ressource, og data om kommunernes energiforbrug skal anvendes til at optimere forbruget.

  Formålet med delprogrammet er at få sammentænkt og øget indsatser specifikt i forhold til arbejdet med data i klima og miljøindsatsen, herunder særligt i forhold til vand, affald, energi, natur, miljø og fysisk planlægning. Der vil blive sat fokus på en række aktiviteter, der tilsammen forventes at ville kunne bidrage til, at kommunernes klimaindsatser giver effekt og bidrager til optimering af ressourcer og forbrug.

  I delprogram 4 sidder følgende medlemmer i styregruppen, som prioriterer projekter og initiativer inden for programmets økonomiske ramme:

  Styregruppemedlemmer

  • Stine Johansen (fmd), direktør i KL
  • Iben Koch, Rudersdal Kommune
  • Kristine Klæbel, Albertslund Kommune
  • Henrik Seiding, Aarhus Kommune
  • Poul Ditlev Christiansen, KOMBIT
  • Pia Færch, KL
  • Sara Røpke, KL
  • Frederik Nordentoft Andersen, KL
  Sidst opdateret: 13. oktober 2023

  Kontakt

  Konsulent

  Sigrid Schødt Hansen

  Klima & Tværkommunalt Samarbejde

  Telefon: +45 3370 3678

  E-mail: sish@kl.dk