Gå til hovedindhold
Digitalisering og teknologi
Nyhed

Ny status på digitaliseringsprogrammets initiativer er offentliggjort

Afrapporteringen for 2. halvår 2022 er netop blevet tilgængelig på KL.dk og giver et indblik i projekternes status nu og forventede leverancer det næste halve år.

03. jan. 2023
Ældre end 12 mdr.

Indhold

  To gange årligt gennemføres der statusafrapporteringer på Kommunernes Digitaliseringsprogram. Der er nu gennemført afrapportering for 2. halvår 2022 samt initiativer fra den fælleskommunale digitale handlingsplan (2016-2020). I rapporteringen får man et kig ind i delprojekternes status her og nu.

  Nye initiativer siden sidste afrapportering

  I afrapporteringen kan man blandt andet se status på delprogram 1: Borger, teknologi og lokaldemokrati, som har igangsat et initiativ, der skal undersøge i hvilken grad kommunale løsninger er anvendelige på mobilen. Projektet er ved at få udviklet et værktøj, som skal bruges til at teste hvor mobil-venlig kommunale løsninger er. Værktøjet er også blevet vurderet ved et ekspertinterview. I det nye år forventes værktøjet færdigudviklet og taget i brug.

  Under delprogram 5: Bedre velfærd og styring med data, er der igangsat et initiativ, som skal etablere en fælles tværkommunal datamodel for, hvordan data om ladestandere registreres. Et nationalt datasæt forventes bl.a. at kunne understøtte kommunal og national planlægning af fremtidig ladeinfrastruktur. Dette skal accelerere opsætningen af ladestandere og dermed stimulere og imødekomme behovet for ladekapacitet i takt med et at antallet af elbiler stiger. Projektet har standardiseret databegreberne i samarbejde med en række kommuner, og i 2023 forventes det, at der åbnes for registrering af ladestanderdata for alle kommuner.

  Du kan tilgå den fulde afrapportering på alle projekterne her:

  Kommunernes Digitaliseringsprogram

  Statusafrapporteringen gennemføres halvårligt og den næste udkommer i midten af 2023.

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Søren Frederik Bregenov-Beyer

  Digitalisering & Teknologi

  Telefon: +45 3370 3909

  E-mail: sfb@kl.dk